• Tom Maddison wordt toegejuicht nadat hij 2-2 heeft gescoord.
• Tom Maddison wordt toegejuicht nadat hij 2-2 heeft gescoord. Foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

Asperen in slotseconde naast Leerdam Sport

leerdam • Asperen pakte in de derby bij Leerdam Sport in de slotseconde een verdiend punt. Tom Maddison liet zijn ploeg ver in blessuretijd ontploffen: 2-2. Asperen had in de eerste helft ook al op het nippertje een achterstand ongedaan gemaakt. Na een stormachtig begin van de gasten was het juist Ray Kant die namens Leerdam Sport al vroeg de 1-0 scoorde. Met een prachtige treffer zorgde Gerard Breider ervoor dat beide ploegen in evenwicht de rust in gingen. In de tweede helft was het allemaal wat minder en liepen de irritaties soms hoog op. Rumi Sarmiento Huarhua leek lange tijd matchwinnaar te worden, nadat hij halverwege de tweede helft de 2-1 maakte. In blessuretijd besliste Maddison anders. "Dit resultaat is terecht, maar als het 2-1 was gebleven had ik daar niet om gemaald", baalde Leerdam Sport-trainer Gerrie Schaap. Ton Blom was uiteraard wél blij met het resultaat: "Dit was waar we recht op hadden en dan is zo'n late treffer altijd erg lekker."