• Heukelum-doelman Yoerik van 't Pad grijpt in.
• Heukelum-doelman Yoerik van 't Pad grijpt in. Foto: Jeroen de Bruin

Heukelum terecht onderuit

heukelum • Roda Boys was in Heukelum duidelijk beter, maar kwam na een 0-2 ruststand in de tweede helft nog in problemen toen Lars van Honk 1-2 scoorde. Een laat doelpunt van Jordi de Wit besliste met 1-3 de partij.

Heukelum-trainer Marco Verbeek was voor rust teleurgesteld: "Ik had meer van onszelf verwacht. De eerste helft was matig. We hadden het moeilijk. Roda Boys heeft een goede ploeg maar wij gaven hen teveel ruimte en kansen. Na rust wilde ik meer voetbal in de ploeg en heb ik twee pure verdedigers en later nog één gewisseld. Toen hebben we het een half uur goed gedaan en het Roda Boys moeilijk gemaakt. Maar 1-3 is een terechte uitslag."

Al na zes minuten nam Roda Boys de leiding. Bij een dieptepass aarzelde de uitlopende Heukelum-keeper Yoerik van 't Pad en Freek van Eembergen strafte dat af: 0-1. Roda Boys was beter maar verzuimde door te drukken. Uit een prachtige aanval werd het kort voor rust toch 0-2. Na de voorzet van Jordi de Wit en een overstapje van Freek van Eembergen schoot Sjors Maas raak: 0-2.

Na de thee bood Heukelum beter verweer. Benjamin Meijdam schoot net naast. Nadien kwamen er weer kansen voor de bezoekers. Jordi de Wit miste ze echter allemaal. Even kreeg Heukelum weer hoop. Tim Schwebke gaf een mooie voorzet en Lars van Honk trof doel: 1-2. Heukelum rook een punt. Uit een vrije trap van Sil van Putten mikte Schwebke voorlangs. Pas laat viel de beslissing. Uit een inzet van Freek van Eembergen rondde Jordi de Wit af: 1-3. Roda Boys was de verdiende winnaar.