• Foto van een optreden in de Glasblazerij.
• Foto van een optreden in de Glasblazerij. Foto: PR LingeVocaal

Open repetitiemiddag LingeVocaal

leerdam • LingeVocaal houdt zaterdag 7 oktober een open repetitiemiddag in Maranatha. Iedereen is welkom tussen 13:30 en 17:30 uur.

Belangstellenden zijn welkom om sfeer te proeven, maar er is ook gelegenheid om mee te zingen. LingeVocaal heeft op dit moment behoefte aan een hoge sopraan, tenor en bas. Om mensen enthousiast te maken trakteert het koor bezoekers op een voorproefje van het komende concert, dat zaterdag 11 november in het Hof van Mevrouw van Aerden plaatsvindt. Deze bijzondere uitvoering heeft als titel 'Zinderende zestiende eeuw', wat verwijst naar onder meer de Reformatie die in 1517 plaatsvond. Het koor zingt tijdens dit concert muziek van componisten als Jan Pieterszoon Sweelinck en Orlando di Lasso. Gastsoliste bij dit concert is Helga Buitelaar, zangeres en multi-instrumentalist.


Open repetities

Overigens zijn geïnteresseerden ook altijd welkom bij de reguliere repetities op woensdagavonden. Deze vinden plaats in de Lutherse Kerk aan de Nieuwstraat, van 20:15 tot 22:15 uur. LingeVocaal, dat onder leiding staat van dirigente Marilou Krouwel, studeert gemiddeld twee à drie projecten per jaar in, met muziek uit het koorrepertoire dat zo'n vijf eeuwen bestrijkt. Veelal zingt het koor a capella, maar LingeVocaal gaat ook regelmatig de samenwerking aan met instrumentalisten. Zo was het vocaal ensemble in de afgelopen concerten te beluisteren met harp, met accordeon en blazersensemble. Meer informatie is te vinden op de website.

q www.lingevocaal.nl