• Peter Mesker controleert een rollator.
• Peter Mesker controleert een rollator. Foto: Dick Aanen

Rollators onderworpen aan APK

leerdam • Peter Mesker van Scootmobiel Actief in Lexmond onderwierp vorige week dinsdag maar liefst 33 rollators van bewoners van Huis ter Leede in Leerdam aan een gratis apk-keuring.

En die apk was niet helemaal voor niks: want twaalf rollators werden afgekeurd door Mesker. Het was op sommige momenten behoorlijk druk in de ontvangstruimte, waar lange wachtrijen ontstonden. De rollators werden gecontroleerd op alle belangrijke onderdelen, met extra aandacht voor de veiligheid, gebreken en slijtage. Kleine mankementen, zoals een verkeerde afstelling of aanlopende werden ter plekke verholpen.

Mesker legt uit: "Zo'n keuring is belangrijk. Want vooral bij oudere rollators zie je vaak slijtage aan de wielen. Je moet voorkomen dat zo'n wiel tijdens het rijden plotseling in twee stukken uiteen valt. Want dat kan leiden tot ernstige valpartijen bij ouderen."

Scootmobiel

Scootmobielactief in Lexmond is een regionale expert op het gebied van scootmobiels, rollators, rolstoelen, loophulpmiddelen, drempelaanpassingen en accessoires. De komende weken zijn er ook nog apk-keuringen in onder meer het Emmahuis in Leerdam (donderdag 5 oktober), Hof van Batensteijn in Vianen (dinsdag 24 oktober), ZorgSpectrum-locatie Vreeswijk (zaterdag 4 november) en Graafzicht in Bleskensgraaf (donderdag 9 november).

Meer informatie is te vinden op de website van Scootmobiel Actief.

q www.scootmobielactief.nl