Afsluitingen deel A15 tussen Deil en Valburg

deil • Rijkswaterstaat voert diverse werkzaamheden uit aan en langs de A15 tussen knooppunt Deil en knooppunt Valburg in beide richtingen. In dit kader wordt de A15 in de richting Rotterdam tussen de aansluiting Tiel-West (afslag 32) en knooppunt Deil afgesloten in het weekend van vrijdagavond 22 september tot maandagochtend 25 september.

Het weekend daarna, vrijdagavond 29 september tot maandagochtend 2 oktober, is de A15 dicht voor het verkeer in de richting Nijmegen tussen knooppunt Deil en aansluiting Wadenooijen (afslag 31). De werkzaamheden bestaan uit onderhoud aan het viaduct over het spoor ter hoogte van Wadenoijen. Het verkeer moet rekening houden met verkeershinder: een langere route en een langere reistijd.

Het viaduct over het spoor ter hoogte van Wadenoijen krijgt een grote onderhoudsbeurt. Voor de veiligheid van de wegwerkers en de weggebruikers is het nodig tijdens dit werk een deel van de A15 af te sluiten. De aannemer voorziet het viaduct van nieuwe voegovergangen en vervangt het asfalt.

Van vrijdag 22 september 21:00 uur tot maandag 25 september 05:00 uur is de A15 tussen de aansluiting Tiel-West (32) en knooppunt Deil in de richting Rotterdam afgesloten. In het weekend van vrijdag 29 september 21:00 uur tot maandag 2 oktober 05:00 uur is de A15 tussen knooppunt Deil en de aansluiting Wadenoijen (31) in de richting van Nijmegen afgesloten.

Rijkswaterstaat plaatst gefaseerd negen waarschuwingsborden op diverse plekken langs de A15. Het gaat om waarschuwingsborden (driehoekig borden met rode randen en een file-icoon) die oplichten als een weggebruiker een file tegemoet rijdt. Een weggebruiker kan hierdoor zijn of haar rijgedrag aanpassen waardoor de kans op ongevallen afneemt. Acht waarschuwingsborden komen langs de A15 tussen de aansluiting Ochten en het Amsterdam-Rijnkanaal, één waarschuwingsbord tussen knooppunt Deil en de aansluiting Geldermalsen. Gele borden en mobiele tekstwagens langs en boven de weg geven informatie over de omleidingsroutes. Het treinverkeer ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.