• Lek en Linge zet deuren open voor groep 8-ers.
• Lek en Linge zet deuren open voor groep 8-ers. Foto: William Hoogteijling

Speurtocht door Lek en Linge

regio • Leerlingen uit groep 8 kunnen donderdag 5 oktober weer sfeer proeven op scholengemeenschap Lek en Linge tijdens de Lek en Linge Challenge.

De Lek en Linge Challenge is een interactieve speurtocht die leerlingen in groepjes langs verschillende vakken voert. De deelnemers kunnen zo puzzelstukjes verdienen, deze vormen weer een geheime code waarmee de groep 8-ers een prijs kunnen verdienen. Nadya van Doesburg, docente Nederlands en dyslexiecoördinator, heeft zelf al twee jaar de Lek en Linge Challenge meegedraaid en merkt dat de groep 8-leerlingen het als zeer leuk ervaren om op een actieve manier kennis te maken met verschillende vakken zoals gym, Frans, techniek, mens & natuur, drama, Nederlands enzovoorts. "De leerlingen zijn enthousiast, gedreven en fanatiek om de oplossing van de puzzel te vinden."


Voorlichting

Om de ouders die mee komen naar deze avond ook een handje te helpen, geeft de directrice van de brugklaslocatie van Lek en Linge, Danny Dullens, tijdens de Lek en Linge Challenge een voorlichting. Deze gaat over het voortgezet onderwijs in het algemeen en over de mogelijkheden voor leerlingen die het onderwijs op Lek en Linge biedt. Voor groep 8- leerlingen uit Culemborg is de Lek en Linge Challenge op donderdag 5 oktober van 16:00 tot 17:00 uur en voor groep 8- leerlingen buiten Culemborg van 19:00 tot 20:00 uur. De Challenge is op de brugklaslocatie van Lek en Linge aan het Annie M.G. Schmidtpad 1 in Culemborg. Aanmelden kan via de website.

q www.lekenlinge.nl