Haaften bekert verder na zege tegen Rhelico: 6-0

haaften • Haaften bekert na drie ruime poulezeges overtuigend verder. In de streekderby thuis tegen Rhelico werd simpel met 6-0 gewonnen. Na een 2-0 pauzestand was de 6-0 eindscore al een kwartier na rust een feit.

Voor rust weerde vierdeklasser Rhelico zich tegen derdeklasser Haaften nog kranig. Slordig uitverdedigen kostte de gasten wel een vroege achterstand. Jessey de Jong lanceerde Johnnie Noorthoek, die de score opende (1-0). Na twintig minuten deed Rhelico wat terug, maar Marciano Welsing schoot naast. Haaften was sterker, doch Mark Timmer trof de paal. Pas tien minuten voor rust werd het 2-0. Na een schot van Danny Verwolf kon ook Rhelico-verdediger Rick Verwolf niet voorkomen dat het via Johnnie Noorthoek raak was: 2-0. Na de thee scoorde Haaften binnen een kwartier liefst vier keer. Al in de eerste minuut na rust werd Danny Verwolf door Rick Verwolf vastgehouden. Mark Timmer benutte de strafschop: 3-0. Danny Verwolf maakte er beheerst 4-0 van. Even later zorgde Daniel van Zuijdam met een diagonaal schot voor 5-0. Uit een tweede penalty liep Haaften snel ook tot 6-0 uit. Na een overtreding van Bas van Rijnsbergen benutte Johnnie Noorthoek die strafschop: 6-0. De rest was natuurlijk een formaliteit. Zelfs toen Haaften na een blessure van Daniel van Zuijdam vanwege al drie wissels met tien man verder moest, kwamen er nog volop kansen maar het bleef bij 6-0.