Afbeelding
Foto: Rick den Besten

fotoreportage klm open

SPIJK • De 98ste editie van het KLM Open is gewonnen door Romain Wattel. De Fransman bleef op The Dutch in Spijk de Canadees Austin Connelly één slag voor.

De zege in het KLM Open is voor de 26-jarige Wattel de eerste overwinning op de European Tour. Wattel is de derde Franse winnaar van het KLM Open, na Auguste Boyer in 1932 en Marcel Dallemagne in 1933. Wattel had voor de laatste ronde 69 slagen nodig en bracht daarmee zijn totaal op -15. Op de laatste hole had Wattel genoeg aan een par voor het veilig stellen van de overwinning.

Austin Connelly werd tweede. De jonge Canadees, maandag wordt hij 21, eindigde door een sterke slotronde in 66 slagen op één slag van Wattel. Op een gedeeld derde plaats eindigden Eddie Pepperell, George Coetzee, Justin Walters, Lee Westwood, Sebastian Heisele en Joël Stalter met -13.

Lee Westwood, winnaar van het toernooi in 1999, slaagde er op de laatste dag niet in aan te haken bij het gevecht om de winst op The Dutch. De voormalig nummer één van de wereld werd gedeeld derde op twee slagen van Wattel.

Wil Besseling werd de beste Nederlander in het toernooi op een twintigste plaats. De golfer uit Schellinkhout eindigde het toernooi met een ronde in 67 slagen en kwam daarmee uit op -8 na 72 holes.

Fotografie

Rick den Besten

Meer foto's

www.hetkontakt.nl/leerdam