• De eerste mix Jan Peter Sprong en Nathalie van 't Pad in actie.
• De eerste mix Jan Peter Sprong en Nathalie van 't Pad in actie. Foto: Aangeleverd

BCL start seizoen met overtuigende winst

leerdam • Het eerste team van Badminton Club Leerdam speelde zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen. Iduna werd met 7-1 verslagen.

Ook dit jaar komt het eerste van Leerdam uit in de landelijke vierde divisie. De opstelling bestaat net als de voorgaande jaren uit Jeffrey van Luijn, Jan Peter Sprong, Meltem van 't Pad en Ans van Hoogdalem. Alleen de eerste competitiewedstrijden ontbreekt Ans van Hoogdalem vanwege de geboorte van haar zoontje. Hierdoor viel afgelopen zaterdag Nathalie van 't Pad in die anders in de hoofdklasse speelt.

Het team begon dit seizoen tegen het vorig jaar gepromoveerde Iduna 5 uit Utrecht. De mannen- en de vrouwendubbel gingen tegelijk van start. Al snel werd bij beide partijen duidelijk wie de winst zou pakken. De Leerdammers wonnen beide dubbels door simpel rond te spelen en te wachten tot de tegenstanders een fout maakten. Net als de afgelopen jaren is Jeffrey van Luijn dit seizoen de eerste heer. Door zijn tegenstander goed rond te laten lopen, wist hij het derde punt voor Leerdam in de wacht te slepen. Eerste dame Meltem van 't Pad had in de eerste set de controle over de wedstrijd. In de tweede set ging ze teveel tegen zichzelf spelen en verloor hierdoor de set. Zodoende moest er een derde en beslissende set aan te pas komen. In deze derde set stond Meltem telkens een paar punten voor. Dit wist ze vast te houden tot het einde van de wedstrijd: het vierde punt voor de Leerdammers was binnen. Tweede heer Jan Peter Sprong is weer helemaal hersteld van zijn blessure van vorig jaar. Dat Jan Peter nergens meer last van heeft, was te zien in de dubbel, maar zeker ook in zijn singlepartij. Zijn loopwerk en slagvaardigheid waren goed, waardoor hij het vijfde punt voor Leerdam binnenhaalde. Aan het einde van beide sets werd het nog even spannend door wat foutjes van de Leerdammer, maar Jan Peter slaagde er precies op het juiste moment in om de punten te maken.

Invaller Nathalie van 't Pad verscheen als tweede dame op de baan. De tegenstandster van Nathalie was niet opgewassen tegen haar harde slag en korte ballen. Nathalie won ruim in twee sets en haalde zo het zesde punt voor Leerdam binnen. De mixpartijen vormden de afsluiting van het duel. De mix Jan Peter en Nathalie ging gelijk op. Er moest een derde en beslissende set aan te pas komen om de winnaar te bepalen. Uiteindelijk maakten de Leerdammers net teveel fouten, waardoor nipt werd verloren en het eerste punt voor Iduna een feit was. In de tweede mix speelden Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad. Omdat de Leerdammers teveel fouten maakten, ging de eerste set naar Iduna. Door in de tweede en derde set gevarieerder en veiliger te spelen, wisten de Leerdammers de eindzege nog te vergroten.

Komende zondag speelt BCL 1 om 12:30 tegen Netwerk in Ede.
Ook in die wedstrijd fungeert Nathalie van 't Pad als invalster.