• Scene uit de film 'The eagle huntress'.
• Scene uit de film 'The eagle huntress'. Foto: PR LingeFilm

Roofvogelshow als voorprogramma

geldermalsen • Bij LingeFilm is zondagmiddag 17 september de documentaire 'The eagle huntress' te zien. Voorafgaand aan de vertoning geeft Valkerij Culemborg een roofvogelshow.

'The eagle huntress' gaat over Aisholpan, zij wil de eerste adelaarjager van Mongolië worden, maar de gevestigde orde ziet dat niet zitten. Een vrouw hoort toch thuis te zorgen voor thee en het eten? Maar Aisholpan laat zich daar niet door weerhouden en gaat aan de slag om iedereen het tegendeel te bewijzen. Haar vader geeft haar de kans om mee te doen aan een prestigieuze wedstrijd, waar definitief duidelijk wordt dat Aisholpan een natuurtalent is.

De film is gemaakt door Otto Bell, die voor de opnames voor deze rolprent geen ervaring had met dit genre. Hij maakte voornamelijk bedrijfsfilms voor opdrachtgevers met een flink budget. Maar volgens de Volkskrant levert deze achtergrond vooral voordelen op: "The Eagle Huntress ziet er gelikt uit. Het prachtige berglandschap wordt breeduit geetaleerd in drone-shots, terwijl opnamen met GoPro-camera's de actiescènes van adrenaline voorzien."

Voorafgaand aan deze film, om 14:00 uur, is er een spectaculaire roofvogelshow. Het wordt een interactieve demonstratie waarin aanwezigen kennis maakt met verschillende roofvogels en uilen. De ervaren valkeniers vertellen honderduit. Toeschouwers kunnen de prachtige dieren in volle vlucht bewonderen en natuurlijk ook van heel dichtbij bekijken. De show is op de parkeerplaats van mfc De Pluk. Bezoekers van de film hebben gratis toegang tot de show. De film begint zondagmiddag om 15:00 uur.