• Onthulling van het logo.
• Onthulling van het logo. Foto: PR Kunstcafé

Kunstcafé bestaat bijna tien jaar

vuren • Kunstcafé Rivierenland bestaat bijna tien jaar en vierde dit bijna-jubileum zaterdag met de onthulling van een eigen logo.

Kunstcafé Rivierenland begon klein: zo'n tien jaar geleden zijn een vijftal kunstenaars samengekomen om onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen met elkaar te delen en om samenwerkingen met elkaar aan te gaan. Iedereen die wilde vertellen over zijn of haar kunst was welkom en kreeg de gelegenheid om een voordracht te doen. "Deze ongedwongenheid, de gezelligheid tijdens deze bijeenkomsten en de nieuwsgierigheid om andere kunstenaars te leren kennen bleek een goede formule te zijn", concludeert Henk Ganzeboom, één van de aanstichters. Al snel werd de groep dan ook groter. Inmiddels telt Kunstcafé Rivierenland bijna honderd kunstenaars uit de wijde omgeving van Gorinchem waarvan velen met regelmaat iedere derde zaterdagmiddag van de maand om 16:00 uur het Kunstcafé op fort Vuren bezoeken. Volgens Ganzeboom, een van de aanstichters zijn de samenkomsten, "een plek van ontmoeting voor iedereen die wat met kunst heeft".

Een eigen logo

Afgelopen zaterdag om 19.09 uur bestond Kunstcafé Rivierenland precies negen jaar, negen dagen, negen uur en negen minuten. Reden genoeg om een feestje te vieren. Onder het genot van een drankje en hapjes werd een speciaal hiervoor door Irene Damminga ontworpen schild van het Kunstcafé onthuld door de fortwachteres Violet van Aarssen. Het schild verbeeldt een stilistische afbeelding van een mens die alle kunstvormen aan elkaar koppelt.