• Ferry Meijdam wil voor Heukelum doen waar hij goed in is: scoren.
• Ferry Meijdam wil voor Heukelum doen waar hij goed in is: scoren. Foto: Jeroen de Bruin

WNC, Heukelum en Herovina gaan met een nieuwe spits de competitie in

Ferry Meijdam: "Ik wil gewoon altijd scoren"

regio • Bij WNC, Heukelum en Herovina staat er dit seizoen een nieuwe spits op het veld. Heukelum en Herovina begroeten met Ferry Meijdam en Maarten Lievaart een oude bekende. Willem-Paul van der Heijden is in Waardenburg een nieuw gezicht.

Even was Ferry Meijdam anderhalf jaar geleden het centrum van het regionale voetbalnieuws. Zijn spectaculaire overstap vanuit de derde klasse naar IJsselmeervogels werd echter niet wat Meijdam gehoopt had. "Ik wilde het gewoon proberen en in de voorbereiding ging het ook goed", kijkt Meijdam nog een keer terug. Vlak voor de competitiestart raakte hij echter geblesseerd. "En na zo'n grote stap is het moeilijk om weer aan te haken", zegt Meijdam. "Dan wordt het zwaar. Ik kende de cultuur niet, het is daar veel harder. Ik miste de gezelligheid en dan gaat de afstand je ook tegenstaan." Meijdam koos voor een terugkeer naar Heukelum in de hoop weer bij het eerste aan te sluiten. De KNVB ging daar niet mee akkoord en dus werkte Meijdam zijn wedstrijden af in Heukelum 4.

Komend jaar wil hij in de tweede klasse weer laten zien waar hij goed in is: doelpunten maken. Hij weet dat hij afhankelijk is van zijn medespelers. "Ik ben geen spits die vier man passeert, maar ik weet wel hoe ik moet lopen. Jongens als Sil van Putten en mijn broertje Benjamin moeten mij dan bedienen." Meijdam, die afgelopen seizoen al wel met de selectie mee trainde, denkt dat Heukelum wat sterker is dan vorig jaar. "En dus zou het mooi zijn als we in de middenmoot kunnen eindigen. Hoeveel doelpunten ik ga maken? Dat weet ik echt niet. Ik wil gewoon altijd scoren. Iedere training en iedere wedstrijd. Al winnen we en geef ik twee assists, als ik dan niet gescoord heb loop ik toch pissig van het veld."

WNC

Na het late vertrek van Guillano Grot vond WNC in Willem-Paul van der Heijden toch nog een opvolger. De aanvaller kwam over van Geinoord en was in het verleden actief voor Schoonhoven en Nieuw Lekkerland. Toen Van der Heijden gepolst werd, kende hij WNC niet zo goed. "Ik heb er alleen een keer met Schoonhoven tegen gespeeld in de beker", vertelt Van der Heijden. "Ik heb me wel laten informeren en dat beeld wordt in de eerste weken bevestigd." Van der Heijden doelt vooral op de speelwijze: "De trainer wil dat we een voetballende ploeg zijn en dat we verzorgd voetbal spelen. In de voorbereiding gaat het tot nu toe wat minder, maar daar is het dan ook de voorbereiding voor. Ik denk dat we er klaar voor zijn als de competitie begint." WNC moet het voorlopig wel stellen zonder topscorer Vincent Verheul, die nog enkele weken met een schouderblessure aan de kant zal staan. "Dat is wel een gemis", beseft Van der Heijden."Ik denk echter dat we genoeg kwaliteit hebben om dat op te vangen." Vorig seizoen haalde WNC de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse. De ploeg hoopt dat dit seizoen te herhalen. "Dat zou inderdaad wel mooi zijn. Ik vind het lastig in te schatten of dat een realistisch doel is. Veel ploegen zijn voor mij onbekend, in die zin dat ik niet weet waar ze op dit moment staan. Het schijnt wel een sterke competitie te zijn, maar dat was het vorig seizoen ook en toen werd WNC derde."

Herovina

Maarten Lievaart is blij weer terug te zijn op sportpark De Kol. "Het voelt weer als vanouds. Het is vertrouwd. Het is zeker leuk om hier weer te zijn. Ik heb het bij Herovina ook altijd naar mijn zin gehad", zegt Lievaart. In z'n eerste jaar na zijn terugkeer naar GRC'14 (Lievaart kwam eerder uit voor voorganger Rijswijkse Boys) promoveerde die ploeg naar de eerste klasse. "In die promotie heb ik nog wel mijn aandeel gehad, maar de 1e klasse was voor mij een stap te ver. Al had ik het niet willen missen, want ik heb een hoop geleerd."

Lievaart is blij dat er in Herwijnen weer in de derde klasse gevoetbald gaat worden. "We hebben veel jonge jongens die daar een hoop kunnen leren. Voor ons valt daar voetballend meer te halen dan in de 4e klasse. En voor mezelf zou de stap terug naar de vierde klasse ook wat te vroeg zijn geweest." Lievaart denkt dat Herovina zich in de Brabantse 3e klasse D moet kunnen handhaven. "Deze klasse ligt ons wel. Ik denk niet dat wij degradatievoetbal hoeven te spelen, al is handhaving wel de eerste doelstelling. Spelen om plek vijf tot negen zou super zijn." Lievaart lijkt bij Herovina een spitsenkoppel te gaan vormen met Kevin Steenbruggen. "Met hem en ook met Jeffrey van der Meijden kan ik uitstekend uit de voeten. Met nog een paar jonge talentvolle jongens op het middenveld zit het wel aardig in elkaar." Herovina begint uit bij het gedegradeerde BLC. "Een voor ons onbekende tegenstander. We kunnen er dus blanco in. Het zou heel mooi zijn om met drie punten te beginnen."

Maarten van Hoogevest