• Initiatiefnemers Patty en Thomas Hagg.
• Initiatiefnemers Patty en Thomas Hagg. Foto: Dick Aanen

Vianen krijgt modern speelparadijs

hagestein • Thomas en Patty Hagg uit Hagestein realiseren net buiten het dorp een groot en modern speelparadijs.

In- en outdoor speelparadijs Ravotten opent zijn deuren in 2018 op een nu nog braakliggend perceel langs Dijkleger. Het project wordt gerealiseerd op een oppervlakte van 6.300 vierkante meter. De centrale hal krijgt een totale vloeroppervlakte van 2.500 vierkante meter. Thomas: "Het idee ontstond toen wij met ons zevenjarig neefje 2,5 jaar geleden speelparadijzen bezochten. Terwijl de kinderen speelden zaten ouders in dezelfde ruimte, in de herrie. Voor 2,50 euro kon je smerige koffie kopen in een kartonnen bekertje. Toen we dat hadden gezien, dachten we: dat kan beter."

Thomas en Patty zijn nu nog allebei werkzaam bij Dutch Survey Group, maar zijn vastbesloten om van het speelparadijs een groot succes te maken. De Utrechtse regio is een kinderrijk gebied en de locatie is vanaf de snelweg makkelijk bereikbaar. Ze investeren in een gloednieuw en duurzaam pand, zelfvoorzienend door zonnepanelen en luchtwarmte, volledig CO2-neutraal. "Het project moet uitstijgen boven de middelmaat", zegt Thomas. "Veiligheid en hygiëne staan voorop." Patty: "We zijn heel kritisch. Het moet top worden. Aan elk detail is gedacht. Het is niet voor niets dat we het plan al zo'n veertig keer gewijzigd hebben."

Het grootste deel van de hal wordt ingericht door een robuust, acht meter hoog klimtoestel. Verder komt er een klimwand in de vorm van een vulkaan en een trampolinepark. Op de vide kunnen de allerkleinsten naar hartenlust ravotten. Er komt een ruimte om kinderfeestjes te vieren en een grote hal voor feesten en partijen. Buiten de hal verrijst een mooie outdoor speelplaats.

Restaurant

"In tegenstelling tot andere speelparadijzen creëren wij een door een pui afgescheiden ruimte voor volwassenen, met lekker veel ramen. Het houten en stalen meubilair krijgt een industrie-uitstraling, maar wel met een huiselijke sfeerverlichting."

De volwassenen zitten buiten de herrie, maar hebben wel volledig zicht wat hun kinderen uitspoken. Thomas: "Er komt een lounge met een groot televisiescherm, die één keer per maand wordt omgetoverd tot zitzakbioscoop." In het concept van Thomas en Patty is geen ruimte voor kleffe broodjes en slappe koffie. In tegendeel: in het fullservice restaurant staat kwaliteit voorop.

Thomas: "De ruimtes zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor bezoekers die geen gebruik maken van het speelparadijs. Het is bijvoorbeeld ook geschikt voor mensen die lekker rustig willen werken en ondertussen willen genieten van een heerlijke cappuccino. Ze kunnen gebruikmaken van de modernste wifi."

q www.Ravotten.lol