Zondagmiddagconcert Stroomhuis

neerijnen • Wim Verschuren geeft zondag 17 september een concert op de vleugel in Stroomhuis Neerijnen. Hij speelt Mozart's Sonate K330, Chopins Nocturne in f op. 55 no. 1 Andante, Beethovens Sonate op. 53 en zijn Nocturne No. 20. Aanvang is 14:30 uur.

Wim studeerde en studeert piano bij Stéphane de May aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Op jonge leeftijd toonde hij al interesse in muziek en speelde blokfluit. Op zijn achtste begon hij met pianolessen bij de muziekschool in Lisse. Vanaf zijn twaalfde vervolgde hij zijn pianostudie bij de Russische pianiste Kamilla Bystrova, docente van de Jong Talentenklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2013 was hij finalist van het Prinses Christina Concours in Rotterdam en prijswinnaar bij het prestigieuze YPF concours in Amsterdam. In 2015 won hij het FestiVal d'Anniviers in Zwitserland.

De jonge pianist soleerde met verschillende orkesten waaronder het Orkest van Utrecht en Crescendo tijdens de uitvoering van het imposante pianoconcert van Edvard Grieg.

In het voorprogramma speelt Emile Nanninga de Prelude en de Mazurka van Chopin. Daarna speelt hij samen met zijn vader Oblivion van Piazzola. Entree van dit concert is (inclusief koffie) tien euro. Meer informatie is op de website van Stroomhuis Neerijnen te vinden.

q www.stroomhuisneerijnen.nl