Wennekes.nl goed van start

rumpt • Dit weekend is de topteamcompetitie biljarten van start gegaan. Wennekes.nl speelde uit tegen Benelux Biljarts/Snellen Horeca: 6-0 en 2-4.

Carambole is actief met een team in de eredivisie: Wennekes.nl en één in de 1e divisie: Steinhoff Constructions. Het eredivisieteam bleef intact met Jim van der Zalm, Ian van Krieken, Lyon Megens en Marek Faus en kreeg versterking van Patrick Niessen, meervoudig kaderkampioen. Het 1e divisieteam onderging één wisseling. Basisspeler Gerrie van Eck neemt een jaar rust en wordt vervangen door Jan de Jong. Verder bestaat het team uit de vaste namen Frank Vermeulen, Marco Kivits, Jurgen de Ridder en Bert Vink. In de eerste speelronde zorgde Wennekes.nl direct voor een sensatie door twee punten te halen tegen het topteam uit Haps. Jim van der Zalm speelde het kader 47/2 tegen Demi Pattiruhu. In het eerste duel kwam Jim tot 99 caramboles, maar in het tweede duel zegevierde hij in negen beurten met 200 caramboles. In het kader 71/2 speelde Ian van Krieken tegen Raymond Swertz. In de eerste partij zat Ian dicht bij de overwinning, maar kwam slechts 15 caramboles tekort, in de tweede ontmoeting was hij kansloos, omdat Swertz in een beurt de 150 caramboles uitspeelde. In het bandstoten nam Lyon Megens het op tegen Michel van Silfhout. Lyon speelde sterk. Ook hij verloor de eerste partij, maar wist sterk de tweede ronde te winnen met 100 bandstoters in twaalf beurten. Hiermee zorgde hij voor de eerste twee punten van het seizoen.

In de 1e divisie verloren de Rumptenaren twee keer vrij kansloos tegen Bios uit Barneveld. In het libre speelde Jurgen de Ridder tegen de Duitser Michael Woikowski. Zijn eerste partij ging in tien beurten verloren, maar Jurgen zorgde in de twee partij voor de enige Rumtpse punten door te winnen met een mooie slotserie van 154. In het kader 47/2 verloor Frank Vermeulen tweemaal, in het bandstoten trok Marco Kivits aan het kortste eind.