• Een erehaag voor juf Jopie.
• Een erehaag voor juf Jopie. Foto: levien vermeer

Veertigjarig jubileum voor juf Jopie

asperen • Juf Jopie Meijer vierde maandag haar 40-jarig jubileum als juf van groep 1 en 2 op obs De Zandheuvel in Asperen. "Bij de kleuters ligt mijn passie."

De kleuterjuf werd maandagochtend warm onthaald door alle leerlingen en leerkrachten. De kersverse clusterdirecteur van de 02A5-scholen in Lingewaal, Ben Kennedie, zegt: "Jopie wil liever niet in het middelpunt staan, maar zo'n jubileum kunnen we niet zomaar laten passeren." En dus vormden de kinderen een erehaag vanaf het hek tot in de school. Ze hadden allemaal een zelfgemaakte zonnebloem in de hand, waar ze iets op getekend of geschreven hebben. "U zei altijd Matthijs tegen mij", schreef een van de jongens. Omdat zijn oudere broer eerder bij juf Jopie zat, vergiste ze zich weleens. Evi schreef: "Ik hoop dat u hier nog lang zal werken." Kennedie zegt: "Ze wilde een feest voor de kinderen. Daarom hebben we een ijscokar besteld en mag ze straks ijsjes scheppen."

Geweldig

Vandaag laat juf Jopie alles maar over zich heen komen: "Ik ben toch al uit m'n ritme." Een van de ouders zegt waarderend: "Al mijn drie kinderen hebben bij haar in de groep gezeten. Ik vind haar schitterend, in één woord geweldig."

Juf Jopie is verbaasd over hoe de tijd vliegt: "Die veertig jaar voelen als veertig weken! Het gaat in een zucht voorbij, maar het blijft boeiend. Bij de kleuters ligt mijn passie. Ik krijg nu de kinderen van mijn eerste leerlingen in de groep, dat maakt de cirkel rond."

q www.obsdezandheuvel.nl