• Praktijkopleider Anja van der Voet heet de studenten welkom.
• Praktijkopleider Anja van der Voet heet de studenten welkom. Foto: Iris Stekelenburg

Leerafdeling bij Huis ter Leede

leerdam • Bij woonzorgorganisatie Huis ter Leeden is vrijdag een leerafdeling van start gegaan. Hier werken mbo- en hbo-studenten Verzorging en Verpleegkunde zelfstandig op een afdeling waar psychogeriatrische verpleeghuiszorg geboden wordt. Er zijn hierbij altijd gediplomeerde werkbegeleiders aanwezig.

Huis ter Leede biedt op deze manier stage- en beroepspraktijkvormingsplaatsen, waar in het onderwijs veel vraag naar is: competentiegericht leren in de praktijk. In de regio is Huis ter Leede een van de weinige organisaties met een dergelijke leerafdeling. De stagiaires voor Verzorgende IG niveau 3 en verpleegkundige niveau 4 komen van de regionale opleidingscentra (ROC Hoornbeeck, Da Vinci en Midden-Nederland).

De stagiaires voor verpleegkundige niveau 6 zijn studenten van de Christelijke Hogeschool Ede. Alle studenten namen vooraf deel aan een introductiebijeenkomst en rondleiding. Bewoners, familie, mantelzorgers en medewerkers zijn geïnformeerd.

Volwaardig

De leerafdeling start met elf studenten in huiskamer De Pier op de eerste etage van Huis ter Leede. Vanaf februari 2018 zal de andere huiskamer (Kade) op dezelfde etage bij de Leerafdeling getrokken wordt. Op elke huiskamer wonen acht bewoners. De voltijds studenten draaien volwaardige diensten ook in het weekend en de schoolvakanties. Voor minstens twintig weken en maximaal een schooljaar. Er zijn altijd gediplomeerde werkbegeleiders aanwezig 'met de handen op de rug', die eindverantwoordelijk blijven. Wekelijks komt er een docent van één van de scholen naar Huis ter Leede voor gesprekken, begeleiding, thema- en klinische lessen.

Huis ter Leede biedt daarnaast op andere plaatsen binnen de organisatie werken- en lerenplaatsen aan BBL-studenten op niveau 3, 4 en 6 en 'gewone' stageplekken. Op dit moment zijn er genoeg deelnemende scholen en studenten. Meer informatie is verkrijgbaar bij praktijkopleider Anja van der Voet via 0345-614246 of praktijkopleider@huisterleede.nl.

q www.huisterleede.nl