Derdeklasser Vuren te sterk voor ASH

hellouw • Derdeklasser Vuren was voor de beker sterker dan vierdeklasser ASH. Keeper Arjan Klip behoedde ASH een half uur knap voor een achterstand, maar toen opende Ian van Wijk de score.

Meteen na rust maakte Bas van der Vliet er 0-2 van en halfweg de tweede helft werd het 0-3 door een treffer van ASH-back Joey Timmer in eigen doel.

Beide teams zijn heel wat routine kwijtgeraakt. Vuren kan dat voorlopig beter opvangen en domineerde meteen. Bij een knal van Sjors Vonk, een kans voor de nog heel jonge Luuk van der Vliet, en schoten van aanwinst Khalid Bendami redde ASH-doelman Klip prima. ASH was amper dreigend en een doelpunt voor Vuren kon niet uitblijven. Na een half uur was het zover. Ian van Wijk passeerde een tegenstander en rondde beheerst af: 0-1. Na de thee sloeg Vuren binnen een halve minuut toe. Bas van der Vliet maakte snel 0-2. Bij een doorbraak van Bendami redde ASH-keeper Klip. Na een misser van ASH'er Jens Duizer mikte Damian Vogel voorlangs.

Even later werd het toch 0-3. Joey Timmer schoot na acties van Vogel en invaller Ryan van Wijk bij een reddingspoging hard in eigen doel: 0-3. Ook de eer was ASH bij een ver schot van Arne Hak en een doorbraak van Bernd Duizer niet gegund. Enige dissonant in het faire bekerduel was de fikse enkelblessure die Vuren-linksback Ronald Vroegh opliep.