• Manager Gerda Kool-Straafhof en organisator Eef Vernooij.
• Manager Gerda Kool-Straafhof en organisator Eef Vernooij. Foto: Dick Aanen

Beesd Open op zaterdag 30 september op De Kroonprins

De mooiste baan van de regio

vianen • Vernooij slaat regelmatig een balletje op het vrij nieuwe golfterrein in het poldergebied van Vianen.

Het terrein werd in juni 2016 geopend en is inmiddels tot volle wasdom gekomen. Vernooij is als ervaren speler onder de indruk van de door Michel van der Vaart ontworpen baan, met z'n vele waterpartijen, sterk golvende fairways en uitdagende greens. "Het heeft te maken met de glooiing van de holes. Bij de aanleg zijn echt kosten noch moeite gespaard. En de baan wordt heel goed onderhouden. Het gras ligt erbij als een tapijt, er is geen onkruid te zien."

Hole 3 is de absolute favoriet van Vernooij. "Ik ga daar soms met m'n rug naar de snelweg staan en het voorbijrazende verkeer heeft dan veel weg van het ruisen van de zee."

Natuur

Gerda Kool-Straafhof, manager bij de Kroonprins, kan het alleen maar beamen. "Door de aanleg van de baan is er veel natuur teruggebracht. Het wemelt hier van de vogels, libellen, zwanen, hazen en zelfs reeën." Door de drainage kan er zelfs tijdens natte perioden worden gespeeld en de besproeiingsinstallaties houden de banen ook bij droog weer in topconditie.

Golftoernooi

Vernooij vindt het een eer dat er op 30 september opnieuw op deze baan kan worden gespeeld. Vorig jaar werd het toernooi voor de eerste keer gehouden. Het was een groot succes, mede door de financiële steun van hoofdsponsor Willem Cornelissen Automotive en veel co-sponsors.

Het toernooi is bedoeld voor Beesdenaren, maar ook voor een ieder die een link met Beesd heeft of heeft gehad. Vernooij: "Dit jaar wordt er nog op negen holes gespeeld, maar we kijken al uit naar 2018 als alle 18 holes beschikbaar zijn."

Erwin van den Broek van Bouwbedrijf Van den Broek was vorig jaar de winnaar van het eerste toernooi. De organisatie hoopt ook dit jaar weer op een spannende wedstrijd. Naast de hoofdprijs zijn er dit jaar (bescheiden) prijzen voor diegenen die er in slagen een Birdie, een Neary of een Second Neary te slaan. Het toernooi start om 12:00 uur (verzamelen om 11:00 uur) met een zogenaamde shotgun, wat betekent dat de deelnemers tegelijkertijd starten, verdeeld over de holes. Er is plek voor ongeveer 40-45 spelers. Deelnemers moeten over een golfvaardigheidsbewijs beschikken, handicap 54 (GVB).

Clinic

Voor geïnteresseerden is er ook een clinic mogelijk, waarbij men de fijne kneepjes van het vak leert. Opgeven kan tot 15 september via beesdopen@gmail.com. De kosten voor deelname aan het golftoernooi bedragen 65 euro. Deelnemen aan de clinic kost 25 euro. In beide gevallen is een etentje inbegrepen.

De Kroonprins is gevestigd aan de Kruisweg 3 in Vianen (te bereiken via bedrijventerrein De Biezen). Aanmelden kan op beesdopen@gmail.com.


Dick Aanen

q golfbaankroonprins.nl