Vader en zoon De Boer winnen koppelwedstrijd

leerdam • De Leerdamse Hengelaarsvereniging De Snoek heeft afgelopen zaterdagmorgen een wedstrijd gevist.

Het ging om een koppelwedstrijd met een senior- en een juniorlid per boot. Ursus en Niamh de Boer legden beslag op de eerste plaats.

De omstandigheden tijdens de wedstrijd waren uitstekend. Er stond een zwakke zuidwestenwind, zo nu en dan liet de zon zich zien en de temperatuur was met een graad of 23 uitstekend.

Veel gevangen

Het waren ideale omstandigheden om te vissen en er werd dan ook veel gevangen. Alle deelnemers wisten vis te vangen met als 'oogst' een aantal mooie brasems, veel voorns, blieken, baarzen, grondeltjes en roofbleitjes. In totaal haalden de zeven koppels 25 kilo vis op het droge.

Winst

De winst ging naar Ursus & Niamh de Boer, vader en zoon wisten 14.300 gram in het net te krijgen. Op de gedeelde tweede plaats eindigden de koppels moeder en zoon Natascha & Tygo den Boer en Kees Kool & Niels van Benthem. Deze duo's vingen beide 3.300 gram.

De verdere uitslag: 4. vader en zoon Anthonie & Daniël Huigen met 1.300 gram, 5. de broers Henri & Jelle Zwijnenburg met 1.200 gram, 6. John Streefkerk & Jens Schouten met 850 gram en 7. vader en zoon Jarno & Jelle Stuij met 700 gram.