Glas-in-lood zweefvliegtuig te bewonderen

leerdam • Glasstad Leerdam staat van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september weer in het teken van glas. Eén van de blikvangers van de Glasdagen Leerdam dit jaar is een origineel zweefvliegtuig, geheel uitgevoerd in glas-in-lood, gebouwd door Ton Beumer.

Verder presenteren op en rond de Zuidwal tientallen glaskunst handelaren in oud en modern glas, galeries en glaskunstenaars uit Nederland en omliggende landen hun bijzondere collecties voor liefhebbers en verzamelaars. Daarnaast zijn er zaterdag en zondag in het centrum allerlei activiteiten op het gebied van glas. De Glasdagen Leerdam vallen weer samen met Open Monumentendag, waarbij ook het Hofje van Mevrouw Van Aerden haar deuren opent en, naast op de binnenplaats en in de tuin plek biedt aan glaskunstenaars, op zaterdag en zondag podium is voor het Waterliniefestival Oude Hollandse Waterlinie. De toegang voor alle evenementen is gratis.

Lidia van Ingen van Mooiglas & zo en woordvoerder Glasdagen Leerdam: "De eerste editie van de Nationale Glasdagen Leerdam in 2016 is door meer dan 15.000 glasliefhebbers bezocht. Naast de Zuidwal, zijn er dit jaar ook activiteiten op het eiland van Leerdamse hengelsportvereniging De Snoek en in en rond het Hofje van Mevrouw Van Aerden, zoals demonstraties, taxaties, rondleidingen en workshops op het gebied van glas. De beurs is voor alle glasliefhebbers vrij toegankelijk. Tot slot biedt het Hofje, in het kader van het Waterliniefestival Oude Hollandse Waterlinie, een drietal gratis voorstellingen - verteltheater, dancevoorstelling en een muziektheater productie. De voorstellingen vertellen elk op hun eigen manier het verhaal over de invloed van de Waterlinie op boeren, burgers en buitenlui. Kortom, kom 'cultuursnuiven' en shoppen in Leerdam."

Meer informatie over het evenement en de verschillende activiteiten is te vinden op de website.

q www.glasdagenleerdam.nl