LRC Leerdam, Everstein en Brederodes winnen

regio • In de aanloop van de competitie wonnen LRC, Everstein en Brederodes hun oefenwedstrijden.

Ondanks de late afzegging van de tegenstander op vrijdagmiddag kon LRC Leerdam toch aan de bak. Tegenstander was tweedeklasser Scherpenzeel dat met hetzelfde probleem te maken kreeg.

Kunstgras

Het duel werd gespeeld op het kunstgras van Scherpenzeel. LRC trok in de eerste wedstrijd van het seizoen met een duidelijke 1-5 aan het langste eind. De Leerdamse doelpunten kwamen op naam van Ali Yilmaz, Ansu Camara, Akram Chentouf en Rick van Loo (twee keer).

Verschillende elftallen

Ook Everstein speelde zaterdag zijn eerste oefenduel, thuis tegen MVV '58. Trainer Ron van den Broek maakte gebruik van 21 spelers en liet die in twee verschillende elftallen acteren. SC Everstein had voor rust aanzienlijk meer balbezit, maar liet zich af en toe verrassen door diep gespeelde ballen. Het overwicht leverde niet meer op dan enkele afgekeurde treffers en een niet gegeven strafschop. Na rust raakte de pijp leeg bij de club uit Meteren. De thuisclub werd steeds sterker en drukte dat uit in doelpunten van Robbie de Roos en Walter Snoek: 2-0.

Trainingsweekend

Brederodes had een trainingsweekeind in Erm belegd en trad zaterdag aan tegen tweede klasser Klazienaveen. Voor rust lieten de groengelen het betere voetbal zien.

Ondanks het overwicht scoorde Klazienaveen de openingstreffer: 1-0. Nog voor rust bogen Fernando Piqué en Johan van Es, beide keren op aangeven van Kevin Kroeze, de achterstand om in een 1-2 voorsprong.

Tien minuten na rust kwam Klazienaveen, door een te korte terugspeelbal, langszij. In het laatste kwartier tekenden Mike de Groot en Julian van Abcoude voor de 2-4 eindstand.