'Ik heb genoten van het timmerdorp 2017'

leerdam • De 'afscheidstoespraak' van Timmerdorpburgemeester Janke Wagenaar viel zaterdag door haperende apparatuur in het water. Op deze manier wil ze toch haar verhaal kwijt: 'Ik heb genoten'.

"Dat je gevraagd wordt door het bestuur van Jeugd Actief om burgemeester te worden, voelt echt als een eer. Maar dat het zo geweldig leuk zou zijn, had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht. 'Gewoon genieten', zei Kees Bel, de voorzitter van Jeugd Actief; nou dat heb ik gedaan." Wagenaar stelt vast dat Leerdam geweldige vrijwilligers heeft: "Ouders, EHBO-ers, Witte en Rode vrijwilligers van Jeugd Actief en heel veel andere betrokkenen die de hele week de handen uit de mouwen hebben gestoken om er voor de kinderen van Leerdam een onvergetelijke week van te maken. En neem het kamperen bij camping Ter Leede: 'burgemeester ik heb in de voortent geslapen want we pasten er niet in met zijn allen, maar het was heel gezellig!' Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken. "En kwam er een bui of een buitje: niet getreurd, de kersverse voorzitter van het timmerdorp Vanessa toverde weer een alternatieve activiteit voor de dag. Een club mensen, dat Jeugd Actief, met een heel positieve inzet. En dat straal je natuurlijk ook uit naar de kinderen, zit er even iets tegen, niet mopperen, oplossen en weer verder gaan", zegt Wagenaar die vaststelde dat veel ouders tijdens het Timmerdorp 'hun jonge jeugd opnieuw beleefden'. "Als klap op de vuurpijl: de oergezellige disco op het Europlein: heerlijk dansen met elkaar, ondanks de vermoeidheid. En dan samen naar het vuurwerk lopen om ook daar met elkaar vol verwondering van te genieten. Bewoners rondom Leerdam Sport genoten op het balkonnetje mee."

De conclusie van de scheidende burgemeester: "Het was een prachtige week. Jeugd Actief heel goed georganiseerd en alle vrijwilligers, sponsoren en betrokken hulpen: namens de kinderen en de burgemeester van het Timmerdorp heel hartelijk bedankt."