Overval op tankstation Argos

leerdam • Het tankstation van Argos aan de Parallelweg in Leerdam is zaterdagavond overvallen. De dader ontkwam met een klein geldbedrag.

Volgens bedrijfsleider Peter Veldhuizen kwam de dader zaterdag rond acht uur binnen. "Hij was op zoek naar 'snel geld'. Hij kocht wat, rekende dat af en ging weg. Even later kwam hij weer terug, haalde een pistool tevoorschijn en vroeg om geld."

Klein bedrag

De overvaller maakte een klein geldbedrag buit. "Het was niet veel, je kunt er bij wijze van spreken net mee naar de fritestent." Op het moment van de overval was er een medewerkster aanwezig. "Die schrok natuurlijk behoorlijk, maar ze is vooral vreselijk dapper. Ze laat zich er door dit voorval niet onder krijgen."

Trots

"Ze bruist van energie, is vandaag gewoon weer aan het werk gegaan en is zeker niet van plan haar werkplezier door deze gebeurtenis te laten vergallen. We zijn dan ook erg trots op haar", benadrukt Veldhuizen.

De politie startte zaterdagavond direct een zoekactie naar de dader. De forensische opsporing heeft daarbij sporen en camerabeelden veiliggesteld. Veldhuizen kon maandag niet vertellen of het onderzoek vordert.

Smoezelig

Het signalement van de man: donker getint, circa 25 jaar, donker bruine leren jas, zwarte schoenen met witte zolen, zwarte broek, zwarte pet met wit Nike teken. De man zou een 'vies' gezicht hebben en er opvallend smoezelig uitzien.

Getuigen die de politie verder kunnen helpen bij haar onderzoek worden verzocht 0900-8844 te bellen. Anoniem informatie doorgeven is mogelijk via M. 0800-7000.