• Simply Green behaalde zaterdag de nationale titel.
• Simply Green behaalde zaterdag de nationale titel. Foto: Rick den Besten

Red Impact eindigt op knappe derde plaats

Simply Green pakt titel

meerkerk • De ruim 4000 toeschouwers op Tractorpulling Meerkerk kregen zaterdagavond meer dan waar voor hun geld. In de 4,5 ton Supersportklasse Top sneuvelde het team Peeters in de voorronde, terwijl Simply Green zich met een Full Pull eenvoudig plaatste voor de finale. Net als streekgenoot Red Impact. Op het moment suprême haperde de Molenaarsgraafse versnellingsbak, maar plek 4 was voldoende voor de nationale titel.

Dik tevreden

Onder de klanken van 'Het is lekker op de trekker' was het een drukte van jewelste bij de VIP-ruimte van het Zijderveldse Red Impact. "Super, ik ben dik tevreden", lachte rijder Henri Versluis na zijn behaalde derde plaats. "Op eigen terrein en voor vele bekenden. Heerlijk. Het doel was om de finale te rijden en dat is gelukt. We staan nu voor de derde keer dit seizoen met een beker in de hand. Maar eigenlijk is dat veel te weinig", vond Versluis.

Pech

"We hebben dit seizoen heel veel pech gehad met vaak kleine, maar wel vervelende mankementen. Zo hadden we tijdens de vorige pulling een slecht werkende tuimelaar en een kapotte tandriem. We zijn er nog niet, maar we lijken na vandaag wel op de goede weg te zijn. Niet alleen voor mij is dit een mooie opsteker, maar zeker ook voor de jongens. Gekscherend heb ik dit seizoen al een paar keer gezegd 'ik druk op 'enter' en Red Impact staat op 'marktplaats'. Maar we zijn een team en deze derde plaats hadden we echt nodig."

Dubbel gevoel

"Dit zorgt een beetje voor een dubbel gevoel", vond de Molenaarsgraafse PR-man Mark den Boer van Simply Green na afloop. "We behalen vandaag één punt meer dan onze concurrent Peeters, waardoor we een voorsprong pakken van 20 punten."

"In Halsteren kunnen zij nog op gelijke hoogte komen, maar dan geven onze zes overwinningen de doorslag. We zijn officieus kampioen van Nederland. Liever hadden we voor eigen publiek 'podium' gereden. Voor het eerst dit seizoen staan we niet in de top-3. We kregen stukken. De koppeling werkte niet goed in de finale, hoorde ik van rijder Marien den Besten."

Mooie dag

Maar met een biertje in de hand was Den Boer, de felicitaties ontvangend van zijn gasten, snel over zijn lichte teleurstelling heen. "Een mooie dag, zeker om iets terug te doen voor de sponsors en de 220 leden van de Club van 100. We hebben nog goede zaken gedaan ook. Zo'n tweehonderd nieuwe t-shirts verkocht en ook de verkoop van paraplu's liep goed."

Niet klagen

Want die waren wel nodig. "Toch mogen we niet klagen, we hebben het uiteindelijk best getroffen met het weer", lachte organisator Gerrit Spelt. "Gisterenochtend en ook deze morgen was het nat en best lastig, maar met wat zand erop ging het prima. Jammer dat het net voor de grote finale regende, maar om half negen was het weer droog."


Theo Sprong