Ernie Els komt naar KLM Open 2017

spijk • Ernie Els, winnaar van vier majors en voormalig nummer 1 van de wereld, maakt zijn opwachting in het KLM Open 2017 dat van 14 tot 17 september wordt gehouden op The Dutch in Spijk.

"Nederlandse golffans verheugen zich op de komst van een van de meest aansprekende golfers van de laatste 25 jaar", aldus de organisatie. De Zuid-Afrikaan heeft fans over de hele wereld. Aan zijn postuur en beheerste swing dankt hij de bijnaam 'The Big Easy'. Els nam vier keer eerder deel aan het toernooi van de European Tour in Nederland. Bij zijn laatste deelname in 2001 werd hij gedeeld twaalfde in Noordwijk. Zijn beste resultaat behaalde hij in het Dutch Open van 1994, met een gedeelde zevende plaats. In 1994 beleefde Els zijn grote doorbraak met een overwinning in het US Open. In 1997 wist hij de major voor de tweede keer te winnen. Ook het Brits Open won Els twee keer, in 2002 en 2012. Els stond maar liefst 705 weken in de top-10 van de wereldranglijst en was negen weken de nummer 1. Met de deelname van Ernie Els weet het KLM Open zich verzekerd van een van de meest tot de verbeelding sprekende golfers van de afgelopen twee decennia. KLM Open toernooidirecteur Daan Slooter: "Els is een icoon van het moderne golf. Hij is een speler die generaties weet te overbruggen met zijn fenomenale kwaliteiten en innemende persoonlijkheid. Er zijn weinig golfers die zoveel enthousiasme opwekken." Slooter kijkt nu al uit naar de eerste afslag van de Zuid-Afrikaan. "Mooi dat het KLM Open zo'n speler heeft weten te strikken, iemand waarvoor je naar Spijk komt."

Naast Ernie Els kent het deelnemersveld meer grote namen. Titelverdediger Joost Luiten krijgt concurrentie van o.a. Lee Westwood, Andy Sullivan, Chris Wood en Bernd Wiesberger.