Open dag op De Lingehof in Rhenoy

rhenoy • Zorgboerderij De Lingehof houdt zaterdag 16 september weer een open dag. Tussen 11:00 en 16:00 uur zijn mensen welkom.

De Lingehof opende ruim een jaar geleden haar deuren en in het kielzog daarvan werd er ook voor het eerst een open dag gehouden. Dat was een doorslaand succes. Tussen de vijftienhonderd en tweeduizend mensen namen een kijkje op de boerderij. Vanwege dit succes heeft De Lingehof besloten dit jaar weer een open dag te houden. De Lingehof is een biologische geitenboerderij én zorgboerderij in Rhenoy, waar mensen met een beperking kunnen werken én eventueel ook kunnen wonen.

De algehele leiding over de geitenboerderij ligt in handen van Kees en Astrid Groeneveld en hun zoon Willem. De dagbesteding maakte altijd al onderdeel uit van de boerderij, omdat Kees en Astrid beiden uit de zorg kwamen. Het onderdeel begeleid wonen is er ruim een jaar geleden bijgekomen met de realisatie van een tweede boerderij én een gebouw waar het mogelijk is tien of meer bewoners 24-uurszorg te bieden. Dochter Jobke zwaait hier de scepter, samen met haar man Martijn Blaauw.

Houtwerkplaats

Op de open dag kunnen bezoekers meteen zien dat Martijn en Jobke de afgelopen tijd niet stil hebben gezeten. Zo is er een houtwerkplaats opgezet, waar mensen met een beperking onder begeleiding houten lampen en persoonlijke kinderaccessoires maken. Daarnaast is De Lingehof ook gestart met opvang op zaterdag, kinderen met een beperking zijn dan welkom op de boerderij voor een dagje ontspanning. De ouders krijgen hiermee een stukje ontzorging aangehouden.

Tijdens de open dag kunnen mensen de houtwerkplaats bezoeken, maar ook de geiten op de boerderij bewonderen en de appartementen op de boerderij bezichtigen. Naast dit al zijn er heel veel activiteiten, zo is er een springkussen en een knuffelweide, ook kunnen kinderen zich laten schminken. En Matthijs Vlaardingerbroek voert om 14:00 uur zijn voorstelling 'Iedereen is uniek' op.

q www.delingehof.nl