• Tjerk Bruinsma geeft timmeradvies.
• Tjerk Bruinsma geeft timmeradvies. Foto: Nico van Ganzewinkel

Janke Wagenaar is burgemeester van dertigste editie

Timmerdorp Leerdam van start

leerdam • Na de opening en sleuteloverhandiging haastten de deelnemende kinderen zich naar de bouwplaatsen waar in no-time de hutten werden gebouwd. Burgemeester Tjerk Bruinsma en Timmerdorp-burgemeester Janke Wagenaar gaven hier en daar advies over het op de juiste manier gebruiken van de gereedschappen. Thema van Timmerdorp Leerdam is dit jaar 'Digidorp', organisatie is zoals altijd weer in handen van Jeugd Actief, gesteund door een hele rij sponsoren uit de Leerdamse gemeenschap.

De hutten worden voor de dertigste keer gebouwd op het terrein van voetbalvereniging LRC. Maar activiteiten vinden ook buiten dit terrein plaats. Zo gaan de zes- tot en met negenjarige woensdag op bezoek bij boerderij Het Achterhuis en de groep boven die tien jaar gaat donderdag naar het Betuwestrand in Beesd.

Vossenjacht

Aan de traditionele vossenjacht in het centrum van de Glasstad doen alle kinderen donderdagavond mee. Ze gaan van 19:00 tot 20:15 uur in groepjes op zoek verschillende karakters die zich in het gebied tussen Noordwal, Westwal, Zuidwal en Oostwal ophouden. Het centrum is voor de gelegenheid afgesloten voor verkeer, op de Noordwal, Westwal en Oostwal is wel verkeer mogelijk, daar zijn geen vossen. Dit onderdeel is overigens niet in groepsverband. Dus ouders of broers en zussen zijn ook welkom.

Voor alle Timmerdorp-kinderen is er vrijdag een kinderdisco op het Europaplein vanaf 19:30 tot 22:00 uur. Daarna volgt er nog een vuurwerkshow op het terrein van Leerdam Sport vanaf 22:10 uur. Dat is ook het slot van de dertigste editie van Timmerdorp Leerdam. Het volledige programma is op de site van Jeugd Actief te vinden.

q www.jeugdactief.nl