• De selectie van Brederodes had veel plezier bij de training.
• De selectie van Brederodes had veel plezier bij de training. Foto: Peter Verbeek

Dubbele training voor Brederodes

vianen • Onder leiding van Charly Olf is Brederodes zaterdag gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op het programma stonden een ochtend- en een middagtraining.

Met een opkomst van 27 spelers was twee derde van de selectie aanwezig. Zoals tijdens de - voor de zomervakantie gehouden - kennismakingsavond al kenbaar was gemaakt begon de training met een shuttle run, een manier op de conditie te testen. Op een later tijdstip staat die nog een keer op het programma. "Omdat de groep een tiental nieuwe gezichten heeft, en ik zelf óók nieuw ben, wil ik de spelers vaak bij elkaar hebben. Het duurt nog even voor de competitie begint en ik kies voor een rustige opbouw met voorlopig drie trainingen per week en op zaterdag een oefenwedstrijd. Mijn eerste indruk is dat de selectie er in de breedte sterker op is geworden, maar het zal mede afhangen van de chemie tussen de gevestigde orde en de nieuwkomers of we er meteen staan", liet Olf weten.

Non-actief

Tijdens beide trainingen, onderbroken door een lunch, was er aandacht voor zowel het conditionele aspect als voor pass- en trapvormen. Ook waren diverse krachtelementen opgenomen om de spieren - die een tijdje op non-actief hebben gestaan - weer te activeren. Op zaterdag 12 augustus (12:00 uur) speelt Brederodes zijn eerste oefenduel uit bij Geinoord. SC Everstein start op maandag 14 augustus met de voorbereiding en traint aanvankelijk ook drie keer per week. Op zaterdag 19 augustus oefent SC Everstein thuis tegen MVV '58 (14:30 uur).

Peter Verbeek