Ichtus & Friends op weg naar kerst

vuren • Gospelgroep Ichtus uit Vuren wil samen met projectkoor Friends op weg gaan naar kerst. De groep start halverwege november een projectkoor en samen met deze groep gastzangers en -zangeressen wordt op zaterdag 16 december een concert gehouden in de hervormde kerk in Brakel.

Een tijdje geleden is het idee ontstaan om een projectkoor binnen Ichtus op te starten. Gewoon omdat het leuk is om te zingen en de leden anderen daar ook van mee willen laten genieten. Nu kunnen mensen die graag willen zingen altijd lid worden van de Gospelgroep, maar Ichtus signaleert ook dat mensen zich liever niet ergens aan binden. Maar het wel leuk vinden om tijdelijk aan een project te werken. En op die trend haakt gospelgroep Ichtus dan ook graag in.

Data

Inmiddels is het repertoire uitgezocht (onder andere Casting Crowns, Sela, Opwekking en The Oslo Gospel Choir) staat de invulling van de concertavond in grote lijnen al vast en hebben zich ook de eerste zangers en zangeressen aangemeld. Vanaf woensdag 15 november oefent projectkoor Friends mee. De andere repetitiedata voor het project zijn op woensdagen 22 en 29 november en 6 en 13 december. Deze avonden beginnen om 19.30 uur in de Morgensterkerk in Vuren.

Op zaterdag 16 december is het concert. 's Middags wordt er vanaf 15:00 uur gerepeteerd (de generale repetitie), waarna er met elkaar wordt gegeten. En dan is het natuurlijk tijd voor het concert, dat om 20:00 uur begint. Deelname aan het projectkoor kost vijftien euro. Aanmelden kan tot maandag 30 oktober of meer informatie via info@ichtus.eu.

Gospelgroep Ichtus bestaat al ruim dertig jaar, de groep bestaat uit zo'n vijfentwintig leden van vijftien jaar en ouder. Het repertoire bestaat uit zowel Engels- als Nederlandstalige gospelmuziek. Sinds begin dit jaar zingt Ichtus onder leiding van dirigent Jan-Rob van Manen.

q www.ichtus.eu