• Matthijs met zijn pop Henkie.
• Matthijs met zijn pop Henkie. Foto: PR Vlaardingerbroek

Kindervoorstelling in Leerdam

leerdam • Matthijs Vlaardingerbroek voert voor de vakantiebijbelweekochtend van de hervormde gemeente Leerdam zijn kindervoorstelling 'De verborgen schat' op in de Pauluskerk in Leerdam.

De ochtend vindt plaats op maandag 14 augustus van 09:15 tot 11:30 uur. Thema is '(T)op survival'. De voorstelling van Vlaardingerbroek gaat over het bijbelverhaal van Zacheüs, die al het pure heeft weggestopt om als kleine man te overleven in de grote stad Jericho. Overleven door mensen af te persen en zo een schat aan gouden munten te verzamelen. Ondertussen is Jezus op weg naar Jeruzalem. Het is de vrijdag voor Pasen. Over precies een week zal hij in Jeruzalem sterven. Jezus heeft geen plannen om in Jericho te stoppen. Voordat het donker wordt, wil hij bij zijn vrienden Lazarus, Maria en Martha in Emmaus overnachten. Even op adem komen, voordat hij zijn intocht in Jeruzalem zal houden. Maar vlakbij de poort van Jericho wordt Jezus gestopt door een 'onderdrukte' bedelaar Bartimeus. Als hij eenmaal door Jericho heen is, ziet hij de 'verdrukker' Zacheüs in een boom zitten met een grote menigte daar onder. Een menigte die hem wel wil lynchen. Jezus redt Zacheüs niet alleen uit de boom, maar ook van de menigte.

'De verborgen schat' is een interactieve voorstelling van ongeveer een uur, waarbij meerdere kinderen op het podium mogen helpen. Natuurlijk is Henkie, de buikspreekpop van de partij, Teun, de vogel komt natuurlijk ook even om de hoek kijken. Matthijs heeft prachtige, nieuwe goocheltrucs die de boodschap van de voorstelling accentueren.