Feestelijke opening vernieuwde Aldi

leerdam • De vernieuwde Aldi-vestiging aan het Leerdamse Europaplein opent woensdag 16 augustus om 08:30 uur haar deuren. De opening wordt verricht door filiaalleider Paulus Kapteijns samen met wethouder Teus Meijdam.

De verwachting is dat het op de openingsochtend dringen wordt: de eerste vierhonderd klanten krijgen bij aankoop van minimaal tien euro een tas met gegarandeerd een aantrekkelijke prijs. Door een kaart open te krassen, wordt de prijs zichtbaar: van bijvoorbeeld een tablet tot tegoedbonnen ter waarde van 250 euro. Voor klanten die geen prijzentas meer kunnen krijgen is er -zolang de voorraad strekt- een gratis Aldi-tas.

Het nieuwe pand is een energiezuinig gebouw. De milieubelasting is ten opzichte van de oude situatie vele malen verbeterd. Zo is er geen gasaansluiting meer om bij te verwarmen, maar wordt de warmte die vrijkomt bij het koelen van de installaties via plafond-heaters de winkel ingeblazen. Daarnaast wordt voor de koeling het natuurlijk koudemiddel CO2 gebruikt in plaats van schadelijke koudemiddelen. Ook is alle verlichting LED-verlichting en wordt papier en folie honderd procent gerecycled. Om een extra impuls te geven aan de feestelijke opening, staat er op de openingsdag een foodtruck op de parkeerplaats. Daar worden gerechtjes aangeboden. In de week na de opening zijn er ook diverse proeverijen voor de klanten in de winkel.