Gouden plak voor showkorps De Bazuin

leerdam/kerkrade • Tijdens de marswedstrijden van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade heeft het showkorps van De Bazuin een mooie score van 82,60 behaald. Een prestatie om trots op te zijn voor de 35 muzikanten en instructie. Het resultaat is een gouden medaille en een schitterende eerste prijs.

"De afgelopen maanden hebben de leden hard gerepeteerd onder leiding van de eigen instructeurs Marcus Kerpershoek (blazers) en Corné Pas (slagwerk en exercitie)", aldus een trotse tamboer-maitre en voorzitter Hans van Willigen. "Naast de leden, instructieleden", vervolgt Hans, "hebben ook het begeleidingsteam en het thuisfront van de leden een steentje bijgedragen aan dit resultaat."

"We hebben veel gevraagd van de leden, zeker ook van de jonge leden en hun ouders. Van de leden zijn er namelijk wel zo'n tien zestien jaar of jonger. Ouders hebben de vakantieplannen moeten aanpassen door de plaatsing in het laatste weekend", vertelt Huibert Bos, penningmeester van de vereniging. Ook werd er de laatste week op drie extra avonden gerepeteerd. Op vrijdag was er een uitzwaairepetitie waar veel belangstellenden op af zijn gekomen.

De leden en instructie gaan nu genieten van een welverdiende vakantie. Na de zomervakantie staan nog een aantal mooie optredens op het programma. Zo is De Bazuin te zien en horen op zaterdag 9 september op de 'eigen' Glasstadtaptoe en op zaterdag 23 september op het Europaplein. Op zaterdagmiddag 30 september houdt de vereniging haar jaarlijkse open dag.