Riolering krijgt schoonmaakbeurt

geldermalsen • Aannemer Jansen Rioolreiniging is maandag gestart met het reinigen en inspecteren van de hoofdriolering in gemeente Geldermalsen. Dit dient ongeveer elke tien jaar te gebeuren.

Het reinigen van de zogenaamde rioolstrengen kan incidenteel stank- of wateroverlast veroorzaken. Door luchtdrukverschillen bij het reinigen kunnen de sifons in de woningen of panden namelijk leeg gezogen worden. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen de ruimtes en het gemeentelijke riool. Op deze manier kan er rioollucht in een huis terecht komen. Zodra bewoners de sifons weer vullen (toilet doorspoelen en de kranen even laten lopen), verdwijnt de rioollucht snel. Om de mogelijke overlast te voorkomen vraagt de gemeente aan bewoners om als ze de reinigingsvoertuigen van aannemer Jansen Rioolreiniging in hun straat zien staan, hun toiletdeksel naar beneden te doen en te verzwaren.

Het reinigen en inspecteren vindt plaats in het dorp Geldermalsen. Het betreft de industrieterreinen Poppenbouwing en West-Betuwe en woonwijk het Middengebied. In een aantal straten in gemeente Geldermalsen wordt de riolering alleen gereinigd. Dit is de Groeneweg in Buurmalsen, de Uiterdijk, Van Borsselelaan, Scheldestraat in Geldermalsen, de Middenstraat in Rumpt, de Mr. A.J. Lansstraat-de Brink in Rhenoy en een deel van de Laageindseweg in Gellicum.