Afbeelding
Foto: aangeleverd

Leerdamse kerkjeugd naar Zuid-Afrika

leerdam/kaapstad • Na een jaar klussendienst, wijnverkoop en grote acties zoals de maaltijd, de Veiling van Beloften en de oliebollenactie is het A(frica) Team zaterdagmiddag met een goed gevulde beurs vertrokken richting Zuid-Afrika.

De 24 jongeren uit Kerk aan de Linge gaan met zeven begeleiders drie weken lang naar de sloppenwijken in Wellington (bij Kaapstad) om aan de slag te gaan met het project van Baie Dankie. Stichting Baie Dankie werkt in Zuid-Afrika samen met NorSa die de extra hulp heel goed kan gebruiken. De 24 jongeren zullen activiteiten met de kinderen uit de sloppenwijk gaan doen maar ook onderhoud en lichte bouwwerkzaamheden verrichten.

De jongeren hebben hun eigen vliegticket betaald zodat de opbrengst van een jaar lang acties voeren, uitgegeven kan worden aan het werk van Baie Dankie in Zuid-Afrika. De groep neemt in totaal ongeveer 24.000 euro mee voor de projecten. De jongeren worden opgedeeld in kleine groepjes en gaan elke dag aan het werk. Zo krijgen de gebouwen van NorSa een verfbeurt en helpen de jongeren in het babyhuis. Maar er worden ook grote evenementen georganiseerd voor de kinderen uit de wijk zoals een kinderkamp, een voetbaltoernooi en een spelletjesdag. Behalve de drie weken extra hulp en activiteiten, is de komst van het A(frica) Team ook het startpunt voor trainingen van onderwijzers en van een maaltijdproject waarbij de kinderen in de toekomst ook een eenvoudige maaltijd kan worden aangeboden. Deze vorm van hulp is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de diaconie van Kerk aan de Linge en het landelijke Kerk in Actie.