'Geef weg en zet neer' bieb in ziekenhuis

gorinchem • De Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis heeft met donaties van particulieren en bedrijven een zithoek met een 'geef weg en zet neer' bibliotheek gerealiseerd op de eerste verdieping van het ziekenhuis, de zogenaamde 'Rivas Ruilbieb'.

Dit is bedoeld als service aan de patiënten en hun bezoekers. Onlangs is de bibliotheek voor alle gasten van het Beatrixziekenhuis officieel geopend. Het idee is dat mensen die even moeten wachten in de bibliotheek een boek kunnen lezen of lenen. Als ze willen kunnen ze ook een boek meenemen en daarvoor in de plaats een ander boek terug plaatsen. Daarnaast blijven de vrijwilligers van het ziekenhuis rondgaan op de afdelingen met boeken uit de kast, voor patiënten die niet mobiel zijn. De stichting is blij met de donaties en de zithoek die gerealiseerd is.

Naast vele particulieren, doneerden bijvoorbeeld ook een bibliotheek en boekhandel Mandarijn uit Gorinchem een aanzienlijk aantal boeken. "We waarderen het enorm dat particulieren en bedrijven ons op deze manier willen helpen", zegt Heidi Ruis, voorzitter van de werkgroep van de stichting. "Patiënten en hun bezoekers kunnen dankzij de zithoek en de Rivas Ruilbieb even ontspannen in een fijne omgeving."