Start Challenge Circular Economy

gorinchem • Een groep enthousiaste ondernemers ontmoette elkaar onlangs op het kantoor van Rabobank Alblasserwaard-Vijfheerenlanden voor de kick-off van de Circular Economy Challenge van de Rabobanken in Zuid-Holland Zuid.

Rabobank werkt samen met KPMG en MVO Nederland om de circulariteit in het bedrijfsleven verder aan te jagen. De bank organiseert dit jaar diverse Circular Economy Challenges voor bedrijven met circulaire ambities. In de Challenge worden de circulaire kansen voor de regio in kaart gebracht en worden de ondernemers gefaciliteerd met onder meer een bedrijfsscan en workshops.
"Heel mooi dat wij hier in Zuid Holland Zuid startten met deze groep enthousiaste bedrijven. Veel ondernemers willen graag circulair ondernemen, maar weten niet goed hoe. We helpen ze graag op weg. Na deelname aan de Challenge weet de deelnemer wat ze concreet kunnen doen in hun bedrijf en in hun keten", vertelt Martijn Spijk, directievoorzitter van Rabobank Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Rabobank heeft een regioscan laten uitvoeren om de circulaire kansen in beeld te brengen. Ondernemers die interesse hebben of meer over het onderwerp willen weten, kunnen zich inschrijven of meer informatie op te vragen bij de lokale Rabobank.