• Vorig jaar werden de Highland Games in Leerbroek gehouden.
• Vorig jaar werden de Highland Games in Leerbroek gehouden. Foto: Geurt Mouthaan

Highland Games terug naar Lexmond

lexmond • De Highland Games Zederik keren dit jaar op zaterdag 19 augustus terug naar Lexmond. Opgeven voor dit jaarlijkse evenement is inmiddels mogelijk.

Aanmelden kan als dames-, heren- of als gemengd team (6-8 personen) via www.highlandgameszederik.com/inschrijfformulier. Vrijdag 18 augustus zijn tijdens de Lexmondse feestweek de Kinder Highland Games. Ook jeugdeams (6-10 jaar, zes personen) kunnen zich aanmelden.

"Na vier jaar op een rij groeit de belangstelling van zowel de deelnemers als de toeschouwers", vertelt Ralph Alting, één van de organisatoren. "Ook de sponsors die dit evenement mede mogelijk maken tonen hun interesse. De groei komt door de geweldige sfeer en het volledige programma. Ook voor de supporters en de bezoekers is er veel vermaak. We verwachten er dit jaar, zeker omdat we terug zijn op het Lexmondse honk, extra veel van."

Inspiratie

De organisatoren van de Highland Games Zederik zijn eerder dit jaar naar Schotland geweest om inspiratie op te doen. Want ondanks het feit dat de spelen in de Vijfheerenlanden plaatsvinden, is de sfeer onmiskenbaar Schots. "Onder andere de locatie en aankleding zijn enorm belangrijk, aangezien de omgeving in het karakter van de Highland Games moet passen. Naast de krachtspellen van afgelopen jaren is er dit jaar extra aandacht voor behendigheidsspellen die we in Schotland hebben gezien. Er komt dit jaar een nog mooier Schots sausje overheen."

1 + 1 zomerfeest

Ook het jaarlijkse 1+1 zomerfeest is weer volop in voorbereiding. Dit jaar valt het op maandag 14 en dinsdag 15 augustus, middenin de vijfjaarlijkse feestweek. Het wordt georganiseerd vanuit een team dames van beide plaatselijke kerken in samenwerking met de Oranjevereniging Het Vaderland Getrouwe en Zederik in Beweging. Het jaarthema is '(t)op survival'.
Het 1+1 zomerfeest is bedoeld voor alle kinderen van groep 1 tot en met 8 van de basisschool en wordt gevierd in de feesttent aan de Nieuwe Rijksweg. De kinderen zijn welkom op maandag van 09.30 tot 12.15 uur en op dinsdag van 09.30 tot 13.00 uur. Op dinsdag wordt de morgen afgesloten met een lunch. De inloop op beide dagen is vanaf 09.15 uur. Zederik in Beweging (een project dat is gestart met als doel om een zo goed mogelijke samenhang te creëren tussen onderwijs, zorg, buurt en sport) gaat op dinsdag met diverse sportverenigingen op survival. Hierbij zijn ook alle tieners welkom. Speciaal voor hen wordt 'Expeditie Robinson' georganiseerd. De lunch op dinsdag is voor kinderen die hebben meegedaan met de sportactiviteit en/of de expeditie Robinson. De entree voor beide dagen bedraagt 3 euro. Een kaartje is verkrijgbaar in de voorverkoop op vrijdag 11 augustus bij Spar van Maren tussen 11.00 tot 12.30 uur.