• De Glasstad Car Rally vorig jaar.
• De Glasstad Car Rally vorig jaar. Foto: Nico van Ganzewinkel

Bieden op oldtimers voor GCCR

leerdam • In aanloop naar de veertiende Glasstad Classic Car Rally lanceert Lions Club Leerdam in samenwerking met autobedrijf Visscher Leerdam een speciale actie. Mensen die geen klassieke auto in de garage hebben, maar wel graag mee willen doen aan de rally kunnen deze editie een oldtimer huren.

De vijf door Visscher Leerdam beschikbaar gestelde klassieke bolides zijn te vinden op de site van Lions Club Leerdam. Het gaat om een Citroën DS, een Peugeot 504 Cabriolet, een Peugeot 203, een Peugeot 403 en een Matra Talbot Rancho. De auto wordt beschikbaar gesteld aan de hoogste bieder.

Rally

Lions Club Leerdam organiseert zaterdag 16 september voor de veertiende keer de Glasstad Classic Car Rally. De rally staat open voor equipes met auto's ouder dan 25 jaar en voor jongere sportcoupés en cabriolets. De organisatie controleert altijd of de deelnemende wagens hun APK-keuring hebben gehad en voldoen aan de wettelijke bepaling.

De opbrengst van het evenement gaan naar de goede doelen die door de club zijn uitgekozen. Door de jaren heen heeft de Lions behoorlijk wat lokale projecten ondersteund. Zoals de nieuwbouw van Dierentehuis Leerdam, de restauratie van voormalig stoomgemaal De Oude Horn, het realiseren van speeltoestellen op het Tamarindeplein en rateltikkers voor slechtzienden bij de stoplichten.

Recentelijk ondersteunt Lions Club Leerdam ook De Lingebolder, een samenlevingswoonvorm voor meervoudig gehandicapten voor wie mantelzorg thuis volstrekt ontoereikend is. De focus ligt voor de Lions op financiële ondersteuning ten behoeve van diverse projecten waarbij de bewoners buitenshuis hun gezichtsveld kunnen verruimen. Ook denkt de organisatie mee over de aanschaf van nieuwe objecten voor de zogenaamde knuffelweide, een onlosmakelijk onderdeel van het wooncomplex waar de bewoners zich kunnen terugtrekken ter versterking van gevoelens van veiligheid en geborgenheid.

q www.lions-leerdam.nl