• Een impressie van Kidzfun Vianen 2016
• Een impressie van Kidzfun Vianen 2016 Foto: Nico van Ganzewinkel

Drie dagen kinderfeest op het evenemententerrein

Kidzfun kleurt de zomer van Vianen

vianen • Op dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 augustus gaan kinderen uit Vianen hutten bouwen, spelletjes doen, zingen, dansen en feesten op het evenemententerrein op Sluiseiland in Vianen.

Kidzfun wordt dit jaar voor zesde keer georganiseerd. Voor de tweede keer gebeurt dat onder leiding van GameWorks, een professionele vrijwilligersorganisatie in Zeist die in het hele land evenementen organiseert. Vorig jaar week de organisatie uit van van het grasveld achter sporthal Helsdingen naar het evenemententerrein. "Dat is ons heel goed bevallen", zegt Wendy Roerdink, die verantwoordelijk is voor het programma. Het terrein is normaal gesproken in gebruik als parkeerplaats en is zo veel mogelijk afgeschermd van de openbare weg. Op dit terrein is voor elke leeftijdsgroep een eigen tent ingericht en zijn er veilige plekken aangewezen voor het bouwen van de hutten.

Kidzfun is volgens Wendy in de eerste plaats een fantastisch leuk evenement, die zich tijdens de laatste week van de vakantie nog even heerlijk kunnen uitleven. "Maar bij Gameworks vinden we het ook belangrijk dat kinderen tijdens zo'n evenement in een ontspannen sfeer samen te spelen, dat ze er wat van leren en dat ze vertrouwd raken met competitie en kanselementen. We zijn tijdens drie dagen Kidzfun vooral fysiek bezig. Dat betekent even een paar dagen zonder mobieltje."

Thema

Het thema dit jaar Kidzfun kleurt je zomer! Er is een Kidzfun T-shirt kleurfestijn, een Kleuren festival ren-spel, een Kleurenbommen gevecht, een Colorrun naar het centrum en als spetterende afsluiting een Kleurenkermis. Maar ook het huttenbouwen en de glijbaan. En ook het jaarlijkse waterspektakel met de brandweer staat weer op het programma.

Professionele instructeurs

Kidzfun Vianen vindt plaats onder begeleiding van professionele instructeurs. De kinderen worden onderverdeeld in drie leeftijdsgroepen (groepen 4/5, 6/7 en 8/brugklas). Elke groep wordt gecoördineerd door twee stafleden. "Het zijn jonge twintiger, die precies aanvoelen wat leerlingen van de basisschool leuk vinden."

De stafleden worden geholpen door een groep enthousiaste vrijwilligers (grote broers, zussen, maatschappelijke stagiaires etc.) die zich via onze site www.kidzfunvianen.nl kunnen opgeven. "Daarnaast zijn de ouders onmisbaar voor het slagen van Kidzfun!", zegt Wendy. "We vragen één ouder per gezin om ons één dag te ondersteunen. Als dat niet lukt, dan betalen ze een klein bedrag. Maar de meeste ouders vinden het geen enkel probleem om een dag lang de handen uit de mouwen te steken."

Veiligheid

Ook de veiligheid staat hoog in het vaandel.Er is continu een bemande EHBO-post op het terrein met professionele EHBO'ers. Ook voor de rest neemt Gameworks geen enkel risico. Timmeren in het Timmerdorp mag bijvoorbeeld alleen met veilige schoenen en onder toezicht. Kinderen moeten stevige dichte schoenen dragen. "Geen goede schoenen betekent: niet timmeren!"