Leerdams spuugincident: verdachte ontkent

leerdam • Een inwoonster van Leerdam ontkende woensdagmorgen bij de politierechter in Rotterdam met grote stelligheid dat ze haar buurvrouw eind januari 2015 meerdere keren heeft bespuugd.

Ook zou ze de buurvrouw nooit hebben uitgemaakt voor 'vieze blonde kuthoer' en 'vies teringwijf'.

"Ik heb niet gespuugd en zulke woorden gebruik ik niet. Zo zit ik niet in elkaar." Ze voegde daar aan toe: 'Ik heb m'n leven lang nog nooit gelogen."

Het incident vond plaats op vrijdag 30 januari 2015 op de openbare parkeerplaats achter de woningen van Poorterij en Kerkstraat in Leerdam. Zowel de woning van de vrouwelijke verdachte en haar man als van het slachtoffer hebben een achteruitgang naar het terrein.

Bedreigd

Het slachtoffer heeft aangegeven dat ze al meerdere keren is bedreigd, lastig gevallen en belaagd door het echtpaar.

Het incident, waarbij over en weer flinke verwijten vielen, is door een getuige gefilmd met haar mobiele telefoon. Op het filmpje is duidelijk te horen dat er wordt gespuugd. De vrouw verklaarde woensdag bij de politierechter dat ze de beelden samen met haar advocaat wel 50 keer heeft bekeken, maar dat het voor haar niet duidelijk is dat zij op de beelden te zien zou zijn.

De Officier van Justitie zei dat het voor hem een lastige kwestie was. "Want hoort zo'n burenruzie wel thuis in het strafrecht?" Toch achtte hij wettig en overtuigend bewezen dat mevrouw de feiten heeft gepleegd. "Er is geen enkele twijfel. Spugen is gewoon een strafbaar feit. Het is een vorm van mishandeling." Hij eiste een onvoorwaardelijke geldboete van 200 euro.

Andere zaken

De raadsvrouw vroeg de rechter om deze zaak te behandelen in combinatie met een andere aangifte uit 2014. De rechter en ook de officier van justitie waren akkoord. De zaak wordt dus vervolgd.

Dick Aanen