Theater DoeDagen op KunstFort Asperen

acquoy • De Vlinderfabriek organiseert donderdag 13 juli en zaterdag 19 augustus twee Theater DoeDagen op KunstFort Asperen.

Kinderen van groep 5 tot en met 8 krijgen tijdens de Theater DoeDag de kans om in een middag met elkaar een voorstelling te bedenken, te maken en op te voeren voor ouders, grootouders, broertjes, zusjes en iedereen die wil komen kijken. De middag start met een korte workshop fysiek theater, gevolgd door een workshop acteren. Daarna gaan de kleine acteurs en actrices onder begeleiding van de regisseur aan de slag met het script voor de voorstelling 'Tussenland'. De Vlinderfabriek laat zich inspireren door het boekje 'Hou je dapper' van Leendert van der Valk, dit gaat over het leven rondom Fort Asperen tijdens de mobilisatie in 1939 en 1940.

In het laatste deel van de Theater DoeDag krijgen de deelnemende kinderen de kans het zelfbedachte verhaal te oefenen en om 16:30 uur mag iedereen komen kijken naar de première van 'Tussenland'. Aan deelname zitten kosten verbonden. De Theater DoeDag begint om 12:30 uur en is rond 17:00 uur weer afgelopen. Organisatie is in handen van De Vlinderfabriek uit Culemborg, KunstFort Asperen faciliteert enkel. De Vlinderfabriek biedt een podium voor kinderen en jongeren die willen leren spelen, acteren en fantaseren. Inschrijven per mail via tussenland@vlinderfabriek.nl onder opgave van gewenste datum, naam en leeftijd van kind en telefoonnummer van ouder. Contactpersoon is San Kranenburg, zij is te bereiken via 06-30223031.