Leerdammer bedreigt politie met een schaar

leerdam • Bij de aanhouding van een 41-jarige man uit Leerdam moest de politie donderdag pepperspray gebruiken. De man bedreigde de agenten met een schaar. Hij wordt verdacht van meerdere winkeldiefstallen in Leerdam.

Recent vonden er twee winkeldiefstallen plaats in het centrum van de Glasstad. Voor één van de zaken werd al eens een 41-jarige Leerdammers aangehouden. Bij een andere diefstal herkende de wijkagent dezelfde verdachte op de camerabeelden. De politie ontving bovendien een tip dat deze persoon betrokken was bij meerdere winkeldiefstallen.

Hierop besloot de politie om te proberen deze man op heterdaad te betrappen. Dit lukte donderdagmiddag rond 15:35 uur. De Leerdammer werd gezien bij een supermarkt aan de Westwal. Agenten in burger zagen hoe de 41-jarige diverse goederen zoals bier en sushi verstopte en prompt de kassa voorbij wandelde zonder te betalen.

Vervolgens kwamen de agenten in burger in actie. Zij hielden de man staande. Maar bij deze aanhouding wist de verdachte een schaar te pakken en hij bedreigde hiermee de politie. Hierop besloten de agenten om pepperspray te gebruiken om de verdachte onder controle te krijgen. Nadat Leerdammer in de handboeien was geplaatst, bleef deze nog steeds zeer agressief. Daarom is hij met spoed richting het cellencomplex in Dordrecht vervoerd, waar hij werd ingesloten. De recherche onderzoekt de verschillende winkeldiefstallen en gaat in in overleg met de Officier van Justitie. Deze neemt uiteindelijk een beslissing over de verdachte.

Vernieling

Terwijl politie donderdag de aangifte van bedrijfsleider opnamen, werd buiten de politieauto vernield. De wagen liep een deuk op. De volgende dag werd hiervoor een 26-jarige Leerdammer in de kraag gevat. Hij is ook ingesloten in het cellencomplex in Dordrecht. De recherche onderzoekt ook deze zaak en de Officier van Justitie zal over de verdere strafvervolging beslissen.