Fotowedstrijd van de provincie

gelderland • Provincie Gelderland lanceert een fotowedstrijd in de vakantieperiode. Inwoners van de provincie worden opgeroepen om in de zomer foto's van hun omgeving te delen op social media met een korte uitleg daarbij.

Gelderlanders kunnen foto's insturen van bijvoorbeeld een mooie omgeving, iets waar ze trots op zijn. Maar het kan ook gaan om foto's van iets in hun omgeving waar ze zich zorgen over maken. De inzenders van de drie foto's met de meeste likes op vrijdag 1 september ontvangen een beloning: twee dagkaarten voor het Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Delen van foto's kan op Twitter (@provgelderland) en op Instagram (@provinciegelderland) onder vermelding van #kijkoplandschap. Gelderland wil een deel van die foto's ook gebruiken voor een tentoonstelling in het Huis der Provincie in Arnhem.

Verantwoordelijk

Ook in de toekomst blijft het landschap veranderen. Bijvoorbeeld door dijkverhoging, nieuwe woonwijken, nevengeulen, windmolens en zonnevelden. De provincie voelt zich verantwoordelijk voor het landschap en stelt hiervoor beleid op. De inzichten uit deze foto-oproep zullen daar ook een plek in krijgen.

Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk van provincie Gelderland zegt hierover: "Het landschap blijft veranderen. En hoe verbinden we die veranderingen met de wens om het landschap te behouden zoals het nu is? Dat is de grote uitdaging en daar voel ik mij kwetsbaar. Want ik heb begrip zowel voor het een, als voor het ander."

Een uitgebreidere reactie met foto's is te plaatsen op het forum van de provincie.

q natuurenlandschap.gelderland.nl