• De onthulling van de nieuwe naam.
• De onthulling van de nieuwe naam. Foto: aangeleverd

Nieuw: obs De Schatkist

herwijnen • Openbare basischool Spiegelhof krijgt komend schooljaar een nieuwe naam: obs De Schatkist. Dit werd vrijdagavond bekendgemaakt tijdens een musicalavond in dorpshuis De Poort in Herwijnen.

Directeur Ben Kennedie lichtte vrijdag de symbolische betekenis van de nieuwe naam toe: "De slogan zegt het al: wij geven waardevol en waardenvol onderwijs. We zorgen dat onze leerlingen met een schat aan kennis en vooral ervaringen doorgaan naar de middelbare school."

Ook de leerlingen zijn enthousiast over de nieuwe naam. Eén van de leerlingen merkt op: "Schatkisten zijn stoer en horen bij avonturen en piraten." Iets dat de leerlingen duidelijk aanspreekt. En een avontuur, dat is het. Kennedie neemt komend schooljaar de directie over van de drie O2A5-scholen in Lingewaal. Daarbij verhuist de school ook naar een ander gebouw. De Schatkist gaat deel uitmaken van de brede school in Herwijnen. De openbare basisschool is vanaf eind juni gehuisvest in de brede school samen met cbs School met de Bijbel en kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang De Kinderkamer op Achterweg 35.