• De jaarlijkse geitenkeuring in Est.
• De jaarlijkse geitenkeuring in Est. Foto: Nico van Ganzewinkel

Feestelijke geitenkeuring in Est

est • Geitenfokvereniging 'Neerijnen en Omstreken' hield zaterdag haar geitenkeuring. Vanwege het 75-jarig bestaan van de vereniging was de keuring dit jaar extra feestelijk.

De keuring werd geopend door burgemeester Harry de Vries van Neerijnen en alle bezoekers kregen een lekkere traktatie en jubileumbutton. De keuring vond dit jaar voor de derde keer plaats op het terrein van Westrienen in Est, waar veel aanloop van belangstellenden was. Zeven eigenaren hadden in totaal 52 dieren meegebracht, waarbij vijf rassen – wit, bont, nubisch, toggenburger en boergeit – vertegenwoordigd waren. Nadat de dieren in verschillende leeftijdscategorieën waren gekeurd, werden per ras de mooiste lammeren en geiten gekozen.

Uitslagen

Hierna werd onder alle ingezonden dieren bepaald welke geit de beste uier had. Deze prijs ging naar toggenburger Frida 2 van de Gouwakker van de familie Van Honk uit Bruchem. Als dagkampioen bij de lammeren werd de nubische Bianca van Dierenhofstee van de familie Roelofsen uit Opheusden gekozen. Ten slotte ging de titel dagkampioen bij de geiten naar toggenburger Els van Peter van Meurs uit Varik.

Geitenfokvereniging Neerijnen en Omstreken is opgericht op 6 juni 1942 en vierde dus dit jaar haar 75-jarige bestaan. De vereniging biedt een platform voor haar leden en organiseert jaarlijks een geitenkeuring. Meer informatie is op de Facebookpagina van de vereniging te vinden.

q www.facebook.com/neerijneneo