• Fabio Jakobsen prolongeert met overmacht zijn titel.
• Fabio Jakobsen prolongeert met overmacht zijn titel. Foto: Henri Zwirs

Heukelummer sluit profavontuur niet uit

Fabio Jakobsen weer de beste

MONTFERLAND/HEUKELUM • Met de prolongatie van zijn titel schreef de inwoner van Heukelum geschiedenis: het is voor het eerst dat een belofterenner twee maal achter elkaar nationaal kampioen wordt.

Vorig jaar was hij al de sterkste op Goeree-Overflakkee, het jaar daarvoor werd hij tweede.

De voor SEG Racing koersende Jakobsen, die ook nog altijd lid is van RC Jan van Arckel, maakte in en rond Montferland deel uit van de beslissende kopgroep van vier renners. In de sprint onderstreepte hij zijn klasse door zijn concurrenten er met afstand op te leggen. De Friezen Stef Krul en Hartthijs de Vries (eveneens SEG) eindigden als tweede en derde.

Talent

Fabio Jakobsen, één van de grootste Nederlandse wielertalenten van dit moment, verkeert dit seizoen in blakende vorm. Eerder won hij onder meer al de Ster van Zwolle, de Ronde van Noord-Holland en een etappe in de Ronde van Normandië.

Mede door de stevige wind was er sprake van een zwaar kampioenschap dat werd verreden over 165 kilometer. Streekgenoot Bas Ottevanger (Groot-Ammers) streed lang mee in een kopgroep die het wedstrijdbeeld bepaalde.

Op twee ronden voor het einde moest hij deze groep laten gaan. Ottevanger stapte moegestreden af.

Moeiteloos

Fabio Jakobsen bleef daarentegen moeiteloos overeind en liet samen met zijn ploegmaats een knap staaltje ploegenspel zien. Zo ging Hartthijs de Vries een paar keer in de aanval, waarna Jakobsen het in de slotfase met overmacht afmaakte.

"Voor de derde keer op het podium, prachtig. Ik vind het mooi om naar zo'n koers toe te werken en er dan vol voor te gaan", zei de verheugde Jakobsen na afloop in een interview met WielerFlits.

Hard gewerkt

"We hebben met de ploeg hier hard aan gewerkt, we zaten met drie man voorin. Met drie van de vier mag je het niet meer uit handen geven." Jakobsen sluit na zijn tweede titel op rij een profavontuur niet uit.

Op de kaart

"Ik heb mezelf met mijn overwinningen goed op de kaart gezet. Ik moet nu kijken welke stap het beste voor me is. Vorig jaar was ik er nog niet klaar voor, nu wel denk ik. Ik zal er hard voor moeten werken, maar ik zou het nu best willen proberen."