• De top drie met in het midden Youri van Riet.
• De top drie met in het midden Youri van Riet. Foto: aangeleverd

Youri van Riet Leerdams Kampioen

leerdam • De Leerdamse hengelaarsvereniging De Snoek organiseerde vrijdagavond de de viswedstrijd om het Leerdams kampioenschap. Youri van Riet kwam het best voor de dag en greep de titel.

Er werd gevist in de Linge, langs de steile dijk, tussen Leerdam en Kedichem. De omstandigheden waren redelijk. Er stond een stevige westelijke wind, het was bewolkt met een aangename temperatuur. Alleen de grote vissen waren niet erg bijtlustig.

Alle negentien deelnemers wisten vis in het net te krijgen. Naast enkele brasems werden er veel kleine vissen gevangen: veel voorns, baarzen, blieken en grondels. De totale buit bedroeg bijna 23 kilo.

Brasem

De grootste vis werd gevangen door Benny van Opijnen: een brasem van 53 centimeter. Winnaar en dus Leerdams kampioen werd Youri van Riet. In totaal ving hij 3.050 gram. Tweede werd Ton van Kooten met 2.450 gram en derde Kees Sprado met 2.400 gram. De verdere uitslag van de eerste tien: 4. Benny van Opijnen met 2.250 gram, 5. Ursus de Boer - de kampioen van vorig jaar - met 2.100 gram, 6. Krijn de Koster - jeugdvisser - met 1.800 gram, 7. Arie v/d Oever met 1.650 gram, 8. Wim van Vuren met 1.500 gram, 9. Kees Kool met 1.450 gram en 10. Nico Middag met 1.000 gram.