• Quincy heeft een hoofdrol als 'roddelgans'.
• Quincy heeft een hoofdrol als 'roddelgans'. Foto: aangeleverd

Quincy tussen de musicalsterren

herwijnen • Quincy Obbink (12 jaar) uit Herwijnen is op 1 juli te zien in Tien in de Lucht, de eindvoorstelling van de Telekids Musicalschool & RTL Talent Academy.

Alle leerlingen van alle vestigingen van de musicalschool staan ieder jaar in een grote eindvoorstelling op het podium naast bekende musicalsterren. Voor Quincy is het dit jaar extra bijzonder, want zij heeft één van de kinderhoofdrollen te pakken en is dus vlak naast onder andere Roben Mitchell, Sanne Maas en Daniël van Klaveren te zien in het theater.

De Telekids Musicalschool/RTL Talent Academy streeft ernaar om overal in Nederland iedereen de kans te geven om van zingen, dansen en acteren te genieten. Er is ook een leslocatie in Beesd, ook deze leerlingen zijn te zien in de voorstelling.

Bij de musicalschool krijgen de kinderen en jongeren in hun eigen leeftijdscategorie iedere week les in zingen, dansen en acteren. In de tweede helft van het schooljaar wordt er toegewerkt naar de grote eindvoorstelling in het theater. Hierin komen alle leerlingen, van alle vestigingen van de school uit het hele land, samen in het theater.

De Herwijnse Quincy zal in het theater in Bussum te zien zijn in de rol van Panch. "Panch is een gans. Een enorme roddelgans die zich overal mee wil bemoeien", aldus Quincy. Ze heeft auditie gedaan voor deze rol, net zoals vele andere leerlingen van de Telekids Musicalschool TopClub. Dat is een selectiegroep binnen de school die op drie plaatsen in Nederland te vinden is. Quincy: "Alle kinderen in de TopClub zijn enthousiast omdat we de zelfde passie delen. Iedereen helpt elkaar en de sfeer is altijd erg fijn."