• Veel belangstelling voor de clinic van Sean Klaiber.
• Veel belangstelling voor de clinic van Sean Klaiber. Foto: aangeleverd

Clinic van Klaiber op Buitenspeeldag

leerdam • Tientallen Leerdamse kinderen vermaakten zich woensdag tijdens de Nationale Buitenspeeldag.

Verschillende buurtbeheergroepen in de Glasstad hadden in samenwerking met leerlingen van het Heerenlanden College - locatie Joost de Jongestraat - activiteiten opgetuigd rondom het thema 'Kliederen'. Wethouder Bart Bruggeman en vrijwilligers van Jeugd Actief bezochten de deelnemende locaties. Mede door het prachtige weer was er bij vrijwel alle buurten, naast behendigheidsspelletjes, vooral veel waterpret. Zo waren er waterbanen, een megaschuimbad en veel waterpistolen te vinden. Ook waren kinderen in de weer met spuiten met waterverfoplossing. Deelnemende buurtbeheergroepen waren: Het Spartaveld, Het Pleintje, 't Kikkertje, De Stadsvrienden, 't Ooievaarsnest, De Bogerd, Pinokkio, Hagahof, De Vierhoeken en Het Kroontje.

Buurtbeheergroep De Stadsvrienden had FC Utrecht-speler Sean Klaiber - inwoner van de Leerdamse binnenstad - gestrikt voor een clinic. Hij was zo'n anderhalf uur present in het speeltuintje in het centrum. Hij gaf een korte les aan de aanwezige kinderen, daarnaast konden fans met hem op de foto.

In Nederland is de Landelijke Buitenspeeldag een initiatief van Vereniging van Nederlandse Gemeenten en tv-zender Nickelodeon, Scouting Nederland, (VNG) Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Speelfonds Jantje Beton, het netwerk Child Friendly Cities en Veilig Verkeer Nederland. Meer foto's van de Nationale Buitenspeeldag in Leerdam zijn op de website van Jeugd Actief te vinden.

q www.jeugdactief.nl